6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Altınova kapasite artırıyor

Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Sedat Orhan, şirketlerinden bu yıl 160 bin ton çimento ihracatı yaptıklarını belirterek, bugüne kadar toplam 21 milyon dolar döviz girdisi sağladıklarını söyledi.

Orhan, yaptığı açıklamada, Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş'nin kurulduğunu, şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK - GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alındığını hatırlattı. Fabrikanın şehir içinde kalmış bir sanayi tesisi olmasının, şirket yönetiminin ve çalışanlarının çevreye karşı duyarlılığını daha da teşvik ettiğini ifade eden Orhan, özelleştirme sonrası 1997 yılında başlatılan ve 2004 yılına kadar süren çevreye yönelik yatırımlarını tamamladıklarını kaydetti.

Şirketin, gelecekte varlığını sürdürebilmesi için çevre yatırımlarıyla birlikte üretim yatırımlarına da öncelik verdiklerini kaydeden Orhan, bu kapsamda bugüne kadar 53 milyon 400 bin dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Fabrikanın bu yıl sonunda 70 milyon YTL'yi aşan ciroya ulaştığını anlatan Orhan, ''Şirket olarak, 2003 yılında 57 bin 493 ton, geçen yıl 163 bin 192 ton, bu yıl ise bugüne kadar 160 bin ton ihracat yaptık. İhracatlarımızdan bugüne kadar toplam 21 milyon dolar döviz girdisi sağladık. Gelecek yıl, özellikle yaz aylarındaki talepleri ve farklı tip çimento ihtiyaçlarını yüksek kalitede sağlayabilmeye yönelik olarak bir çimento değirmeni kuracağız. Halen proje çalışmalarına başlanmış olan bu yatırım, 2007 yılının ilk aylarında devreye alınacak. Yatırımla, çimento üretim kapasitemiz, yıllık 953 bin tondan 1 milyon 600 bin tona yükselecek'' dedi.

Orhan, gelecek yıl yapılması planlanan yatırımlarının toplam 15 milyon YTL'ye ulaşacağını belirterek, tüm yatırımlarında insan ve çevre sağlığı dikkate alınarak en son jenerasyon ve modern imkanları kullandıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?