7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

DOKAB'dan bilgilendirme toplantısı

Elazığ'da, Doğu İlleri Kalkınma Birliği (DOKAB) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Avrupa Birliği (AB), Türkiye Mali İşbirliği kapsamında hazırlanmakta olan Bölgesel Kalkınma Programı'nın tanıtılması ve takibi amacıyla Elazığ İl Proje Bürosu'nun koordinatörlüğünde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan bilgilendirme toplantısının ilk ayağı, bugün yapıldı.

DOKAB tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, TSO Başkan Yardımcısı Selahattin Pamukçu, TSO Genel Sekreteri Mehmet Karabulut, Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Kaymaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Erdem, KOSGEB Sinerji Odağı Müdürü Ahmet Orhan, Program Uygulama Birimi adına Tarım Bileşeni Koordinatörü Dr. Handan Ataol Ölmez, Kobi Bileşeni Birim Koordinatörü Sonay Şahin, Yerel Kalkınma Girişimleri Bileşeni Birim Koordinatörü Alper Yiğit ve oda üyeleri katıldı.

Toplantıda DOKAB ve AB destekli bölgesel kalkınma programları çerçevesinde hibe yardımları hakkında bilgiler veren DOKAB Tarım Bileşeni Birim Koordinatörü Dr. Handan Ataol Ölmez, yerel kalkınma girişimlerinin desteklenmesi, KOBİ'lere destek, küçük ölçekli altyapı inşasına destek programının öncelikli alanları içerisinde olduğunu söyledi.


Ölmez, açıklamasında, "Programın başlangıcı demek olan teklif çağrısının yapılması, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Aralık ayı içersinde planlanmaktadır. Teklif çağrısını takip eden 3 ay, proje hazırlama süresi olup, bu süre içerisinde yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan teknik yardım ekibi tarafından AB formatında proje hazırlama eğitimleri verilecektir. Bu kalkınma projesinden toplam 13 il faydalanacaktır. Programımızın öncelik alanlarını ise yerel kalkınma girişimlerinin desteklenmesi, KOBİ'lere destek ve küçük ölçekli altyapı inşasına destek oluşturmaktadır. Program, AB kuralları çerçevesinde desteklenecek olup, bütçesinin 70 milyon eurosu, AB desteği ve 20.67 milyon eurosu ulusal bütçe katkısı olmak üzere 90.67 milyon eurodur" dedi.
Proje dahilinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarının ikinci ayağı yarın da devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 06:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?