6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

OYAK, Elazığ Çimento'yu sattı

Oyak Grubu, Elazığ-Altınova Çimento'nun yüzde 99.99'unu 110 milyon dolara Çimentaş'a sattı. Çimentaş'tan İMKB'ye gönderilen açıklamada, anlaşmanın dün imzalandığı belirtildi ve işlemin tamamlanmasının Rekabet Kurulu'ndan gerekli iznin alınmasına tabi olduğu bildirildi. Açıklamada, işlemin tamamlanmasının ardından devir bedelinin nakit olarak ödeneceği ifade edildi. 

Oyak Grubu şirketlerinden İMKB'ye gönderilen açıklamalarda da Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret'in, Elazığ Altınova Çimento'daki hisselerini 7 milyon 695.6 bin dolara, Bolu Çimento Sanayi'nin 19.8 milyon dolara ve Adana Çimento Sanayinin ise 11 milyon dolara satıldığı belirtildi. 

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret'ten İMKB'ye gönderilen açıklamada, dün yapılan yönetim kurulu toplatısında sermayesinin yüzde 6.996'sına sahip olunan ve hisse senetleri SPK kaydındaki, Elezığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret'in 3 milyon 218.1 bin YTL nominal bedelli hisse senetlerinin, 7 milyon 695.6 bin dolar bedelle Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk ve Cementir Cementerie Del Tirreno S.P.A. şirketine satılmasına karar verildiği bildirildi. 

Adana Çimento Sanayi, sermayesinin yüzde 10'una sahip olduğu Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret'in 4.6 milyon YTL nominal bedelli hisse senetlerinin 11 milyon dolar peşin bedelle Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş. ve Cementir Cementerie Del Tirreno S.P.A.'ya satılmasına karar verildiği ve hisse devir sözleşmesinin dün imzalandığı bildirildi. 

Bolu Çimento Sanayi ise sermayesinin yüzde 18'ine sahip olduğu Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret'in 8 milyon 820 bin YTL nominal bedelli hisse senetlerini 19.8 milyon dolar peşin bedelle Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş. ve Cementir Cementerie Del Tirreno S.P.A.'ya sattığını açıkladı. 

Satışla ilgili olarak hisselerin devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Oyak Yatırım Menkul Değerler'in görevlendirildiği kaydedildi.
Hisselerin devri, hisse devir bedelinin nakit olarak ve bir kerede ödenmesinin Rekabet Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınmasına bağlı olduğuna işaret edildi. 


ANKA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 10:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?