7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Altınova'ya kalite belgesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Elazığ'a geldi. Altınova Çimento Fabrikası'nın "OHSAS 18001" belgelendirme törenine katılan Yeter, "Özelleştirmede yaşanan kötü örneklere rağmen, güzel örneklerin de yaşandığını burada gördük" dedi.

İş-Kur Müdürlüğü hizmet binasının açılışı ve bir dizi gezi ve incelemeler için Elazığ'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Yeter, Altınova Çimento Fabrikası'nın almaya hak kazandığı "OHSAS 18001" belge törenine katıldı.

Fabrika toplantı salonunda yapılan törene, Bağ-Kur Genel Müdürü Saner Güngür, İş-Kur Genel Müdürü Namık Ata, SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Sami Türkoğlu, Bakan Danışmanı Süleyman Küçükşabanoğlu, Vali Kadir Koçdemir, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Müsteşar Enis Yeter, özelleştirmeden söz edildiğinde birçok kişinin "tüylerinin diken diken olduğunu" söyleyerek, "Belki haklı da olabilirler; çünkü birçok kötü örnekleri oldu. 1983'lerde başlayan ve 20 seneyi aşkın bir süredir tamamlayamadığımız özelleştirme macerasını, Almanlar 3 senede tamamladı. Biz bu işi 20 yıldır yapamadık. Bizim kurduğumuz özelleştirme idaresi, maalesef gün geçtikçe büyüdü ve neredeyse kendisi özelleştirilecek bir kurum haline geldi. Ülkemizde karşılaştığımız bazı kötü örneklere rağmen, güzel örneklerin de olduğunu bugün burada görüyoruz. 10 yıl önce özelleştirilen çimento fabrikamıza bugün 'OHSAS 18001' kalite belgesi veriyoruz. Bu da, üretimi, iş sağlığı ve güvenliği açısından mükemmel yapıyor demektir" dedi.

Altınova Çimento Fabrikası Genel Müdürü Sedat Orhan, AB normlarına uygun, gelişmiş, uluslararası standartlara uygunluğu denetleyen OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'nin artık Elazığ Altınova Çimento'da uygulanacağını belirterek, "Bu standart sayesinde, yani İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile, çalışanlarımızın ve fabrikayla ilişki içinde olan herkesin maruz kalacağı riskler en aza indirilmekte, güvence altına alınmaktadır. Bunun sonucunda işin performansı arttırılmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, "OHSAS 18001" belgesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter tarafından fabrikanın Genel Müdürü Sedat Orhan'a verildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:39:14
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 16:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?