6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Tahlil laboratuvarı kuruluyor

Elazığ Ziraat Odası Başkanı Necmettin Karabulut, ilde toprak tahlil laboratuvarının kurulması için çalışmalara başladıklarını belirterek, ''Bugüne kadar toprak tahlili yapılmadığı için çiftçi, hangi toprağa ne ürün ekeceğini bilmiyordu'' dedi.

Karabulut, yaptığı açıklamada, oda bünyesinde bu laboratuvarın kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, laboratuvarın 2006 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Böyle laboratuvarların devlet eliyle kurulması gerektiğini savunan Karabulut, yaptıkları görüşmelerde yetkililerin buna yanaşmadığını öne sürerek, ''Köylü, toprak tahlil laboratuvarı istiyor. Bu yönde yetkililerle yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamadık. Biz de yönetim kurulu olarak laboratuvarı oda bünyesinde kurma kararı aldık ve çalışmalara başladık'' diye konuştu.

Laboratuvarı kurmak için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını açıklayan Karabulut, ''Bugüne kadar toprak tahlili yapılmadığı için çiftçi, hangi toprağa ne ürün ekeceğini, ürüne ne kadar gübre kullanacağını bilmiyor. Böyle olunca da çiftçi, ektiği üründen beklediği verimi alamıyor. Çiftçi kullandığı gübrenin oranını bilmediği için zarar ediyor. Bu nedenle laboratuvarı kuracağız. Ancak, maddi desteğe ihtiyacımız var'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?