6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Ticari protokol anlaşması

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyelerinin uygun koşullarda kredi kullanmasına imkan sağlayan protokol anlaşması, Halk Bankası ile ETSO arasında imzalandı.

ETSO Meclis Salonu'ndaki imza törenine, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Halk Bankası Diyarbakır Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ, oda yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Şube Müdürü Tuncay Baytaşoğlu katıldı. Protokol imza töreni öncesinde bir değerlendirmede bulunan Başkan Suat Öztürk, amaçlarının kredi ihtiyacı bulunan üyelerinin uygun koşullarda bu ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti.

Öztürk açıklamasında, "Üyelerimizin kredi sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bilindiği gibi bugüne kadar çok sayıda bankayla protokol anlaşmalarımız oldu. Bu anlaşmalarımız neticesinde birçok üyemiz kredi kullandı. Halk Bankası ile de önceki dönemde bir anlaşmamız vardı. Ancak bugün bu anlaşmanın çerçevesini daha da genişletmek için bir protokol imzalayacağız. Kullandırılan her kredi, ilimizde yeni bir iş sahası ve yeni istihdam demektir. Bu anlamda bu tür protokollere büyük önem vermekteyiz. Üyelerimiz için büyük önem taşıdığına inandığımız bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Halk Bankası Diyarbakır Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ da yaptığı konuşmada, amaçlarının ETSO üyelerinin uygun koşullarda ve kolayca kullanabilecekleri bir kredinin hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti. Torusdağ, "Yakın takip ettiğimiz Elazığ sanayisi sürekli olarak gelişmekte ve ihracat potansiyeli sürekli olarak büyümektedir. Bu nedenle Halk Bankası olarak Elazığlı işadamlarına ve diğer bütün esnafa yardımcı olmak ve sürekli olarak işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bilindiği gibi Halk Bankası'nın kuruluş amacı esnafın desteklenmesi ve istihdamın artırılmasıdır. Bu misyonla bankamız bugünden hizmetini sürdürmektedir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalayacağımız bugünkü protokolümüz 2 maddeden oluşmaktadır. Birinci kısımda bütün oda üyelerinin kullanabileceği ve üst limiti 100 bin YTL olan kredidir. Bu kredinin aylık faiz oranı 1.3 yıllık faizi ise 15.6'dır. Kredinin geri ödeme süresi 36 aydır. Bunun dışında özellikle KOBİ'leri hedeflediğimiz ikinci kredimizde ise alt limit 100 bin YTL üst limit ise 3 milyon YTL'dir. Bir yıl ödemesiz olan bu kredide teminat olarak Basel ll. denilen kriterleri bankamız uygulamaktadır. Yani işletmenin bilançoları esas alınmaktadır" şeklinde konuştu.

ETSO Başkanı Suat Öztürk ve Halkbankası Diyarbakır Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ anlaşma protokolüne imza attı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 18:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?