6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Antep fıstığı için çalışmalar başladı

Elazığ Tarım İl Müdür Vekili Nizamettin Bilhan, Antep fıstığı üretim çalışmaları sırasında bazı ağaçlarda fıstıkların iç dolduramadığını tespit ettiklerini belirterek, bunun nedeninin sağlıklı döllenme yapılamamasından kaynaklandığını söyledi.

Bilhan yaptığı yazılı açıklamada, kentte uzun yıllardır Antep fıstığı yetiştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda Harput Mahallesi ile Ağın, Palu, Kovancılar, Maden ve Alacakaya ilçelerinde doğal ortamda yetişen melengiç ağaçlarına sürgün göz aşısıyla Antep fıstığı aşılamasının yapıldığını kaydetti.

Aşıların tuttuğunu; ancak iç doldurma problemiyle çıtlamanın zayıf olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Bilhan, sorunun çözümü için Gaziantep Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini dile getirdi.

Elazığ Tarım İl Müdür Vekili Nizamettin Bilhan, sorunun giderilmesi için erkek ve dişi çiçeklerin aynı zamanda çiçek açmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayarak, bunun için aşılama yapılan bölgede her 10 ağaçtan birinin erkek olması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 13:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?