7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Elazığ'da 4 milyon şişe şarap üretilecek

Elazığ'da, MEY İçki'nin 2005 rekolte şaraplar için bağbozumu başladı. MEY İçki üst düzey yöneticisi Galip Yorgancıoğlu, şarapta Türk imajını güçlendirmek istediklerini söyledi.

MEY İçki üst düzey yöneticisi Galip Yorgancıoğlu, Elazığ Şarap Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl MEY İçki olarak 30 milyon litre şarap üretimi yaptıklarını belirterek, bunun 4 milyon litresini Elazığ'daki fabrikadan elde ettiklerini söyledi. Bu yıl 13 bin ton üzüm alımı yaptıklarını ifade eden Yorgancıoğlu, "2005'te hedeflenen şişe sayısı 13 milyon. Bunun 4 milyon şişesi, Elazığ'daki fabrikamızda üretilecek. Alınan üzümün 4 bin tonu Doğu Anadolu Bölgesi'nden, 3 bin tonu Trakya bölgesinden, bin 200 tonu Kapadokya bölgesinden iken, Ege Bölgesi'nden 4 bin 500 ton ve Tokat bölgesinden de 400 ton üzüm alımı yaptık. Elazığ Şarap Fabrikası'nda "Buzbağ" ve "Boğazkere" şarap üretimi yapılıyor" dedi.

Şarapta Türk imajını güçlendirmek istediklerini dile getiren Yorgancıoğlu, "Biz, MEY İçki Sanayii olarak yüzde 15 olan pazar payımızı, yüzde 25'e çıkarmak istiyoruz. Bağcılık sektörüne büyük önem veriyoruz. Elazığ ve yöresinde 300 dönüm üzüm bağı satın aldık. Şarapta Türk şarabı imajını güçlendirmek istiyoruz. Yurt dışındaki tüketicinin şarabımızı Kayra markası ile tanıması, istemesi için de pazarlama yatırımlarımız devam ediyor. Bu arada, üreticilere eğitim veriyoruz. Kaliteli şarap konusunda sözleşme yapıp, yeni dikimleri destekliyoruz. Biz kaliteli şarabın yolunun kaliteli üzümden geçeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından basın mensupları, fabrikayı gezerek yetkililerden şarap yapımıyla ilgili bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 14:11:35
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 14:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?