7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

KOSGEB'den KOBİlere destek

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) bünyesinde imalat sektöründeki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik 'Kayıtlı Eleman İstihdamını Teşvik Projesi KOBİ Destekleme Kredisi Programı, KOBİ'lerin hizmetine sunuluyor.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, KOBİ'lerin kayıt içi çalışmalarının teşviki,kredi mekanizmalarının oluşumunda firma performanslarının yükseltilmesi, uluslararası düzeyde rekabet etmeleri, ihracata yönelmeleri ile kalite ve üretim artışlarını sağlamaları amacıyla 'Kayıtlı Eleman İstihdamını Teşvik Projesi KOBİ Destekleme Kredisi Programı'nın, KOBİ'lerin hizmetine sunulduğu kaydedildi. Açıklamada, sıfır faizli olan kredi için KOSGEB'e 100 milyon YTL ödenek ayrıldığı, her KOBİ'ye en fazla 100 bin YTL kredi kullandırılacağı belirtilerek, krediden faydalanmak isteyen firmaların Vakıflar Bankası şubelerine başvurabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, KOSGEB'e gelen kredi başvurularında KOBİ'nin, KOSGEB'in veri tabanındaki varlığı ve stratejik yol haritası yönünden kontrol edileceği, olumlu bulunan ve onaylanan kredi başvurularının bankaya iletileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:37:22
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?