6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Vergi rekortmenlerine ödül

Elazığ'da 2004 yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Elazığ Defterdarlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Valilik'te yapıldı.

Törene, Vali Dr. Kadir Koçdemir, Defterdar Kenan Bilgehan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Öztürk ve dereceye giren işadamları katıldı. Törende konuşan Elazığ Defterdarı Kenan Bilgehan, verginin önemine değinerek, insanların hayat standartlarının iyileşmesi açısından her mükellefin vergi borcunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bilgehan, "Vatandaşlarımız her zaman devletin hizmetlerinden, yolların yapımından, okulların azlığından, köprülerin yetersizliğinden ve daha birçok konudan şikayet eder durur. Hizmetlerin yetersizliğinden rahatsızlığını dile getirir dururlar. Ancak ne var ki, iş mükelleflerimizin vergi borçlarını ödemelerine gelince işler değişiyor. Herkesin de bildiği gibi vergiler olmayınca da hiçbir şey olmuyor. Giderler ve gelirler birbirlerini karşılamadığı zaman da hizmetler daha asgari düzeye düşüyor. Bu yüzden tüm mükelleflerimiz vergi borçlarını ödesinler, ülkemiz daha müreffeh günlere ulaşsın" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Öztürk ise, Elazığlılar'ın vergi borçlarına sadık insanlar olduğunu vurguladı. Öztürk, "Elazığ, geçmiş dönemde de, günümüzde de vergisini ödeyen, borcuna sadık bir ildir. Vergi ödeme açısından mükelleflerinin yüzde 90'ından fazlası vergi borçlarını düzenli olarak ödeyen ve bu açıdan da Türkiye sıralamasında ilk sıralarda yer alan bir ildir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere plaketleri verildi. Gelirler ve Kurumlar Vergisi alanında 1. olan müteahhit Kazım Güntaş ve Final Yay. Rek. San. Ltd. Şti.'ye ödüllerini Vali Dr. Kadir Koçdemir verirken, 2. olan 1. Noter Mehmet Celal Yılmaz, Alacakaya Mer. Mad. A.Ş.'ye ödüllerini Defterdar Kenan Bilgehan, 3. olan 2. Noter Ahmet Turgay Uçaner, Mes İnş. Tic. San. Ltd. Şti.'nin ödüllerini ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Öztürk verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 20:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?