4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

"Her işe Ankara karışmayacak"

AKP Erzincan Teşkilatı 2. yerel yönetimler şura toplantısı Trabzon milletvekili Asım Aykan’ın başkalığında özel idare il genel meclis toplantı salonunda yapıldı.

Trabzon Milletvekili Asım Aykan, "Artık Ankara her işe karışmayacak. Erzincan'ın yoluyla, suyuyla, hastanesiyle Ankara uğraşmayacak" diye konuştu. Toplantıya Aykan'ın yanı sıra, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlikte belediyelerin meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda söz alan Çakır, Türkiye genelinde mevcut olan ve kendi konularının dışında gelişen konular görüşülüp, söz birliği edilerek düşüncelerin paylaşıldığını ifade etti.

5393 sayılı Belediyeler Kanunu başta olmak üzere AK Parti hükümetinin belediyeler açısından büyük problemlerin çözümü için önemli adımlar attığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk , bazı eksiklerin giderilmesi yönünde çözüm arayışlarının devam ettiğini ve bu tip toplantılar ile bu sorunları aşacaklarını belirtti.Yerelde kendilerinin hükümetin çalışmasını örnek alarak çalıştıklarının altını çizen belediye başkanı Mehmet Buyruk, "Eğer herkes kapısının önünü süpürürse problem ortadan kalkmış demektir” dedi.

Yerel Yönetimler Yasası ve Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın AK Parti'nin en önemli icraatlarının başında geldiğini belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Asım Aykan, "Artık Ankara her işe karışmayacak. Erzincan'ın yoluyla, suyuyla, hastanesiyle Ankara uğraşmayacak" dedi.

Merkezi anlayışı yavaş yavaş terk etmek zorunda olduklarını belirten Aykan, "Partimizin görünmeyen icraatlarından biri de budur. Çok önemli bir icraatlar yapıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığı zaman ne kadar önemli bir hamle yaptığımızı herkes görecek" diye açıklamada bulundu.

AK Parti'nin 3 yılını yeni tamamladığını ve bu üç yıl içerisinde insanları mahcup etmediklerini ifade eden, Aykan, "Türkiye'nin meselelerini önemli ölçüde toparladık. Hastayı komadan çıkardık. Bu hastanın 5'inci kattan yere çakıldığını 1999'da, 2000'de gördük. O günleri bir daha hatırlamak istemiyoruz. Ama o günlerden bu günlere geldiğimizi de unutmamamız gerekir. Doların peşinden koşuyorduk yetişemiyorduk, faizin peşinden koşuyorduk yetişemiyorduk. Sayın Başbakanımız bir öksürüyordu Dolar fırlıyordu. Şimdi Türkiye değişti" diye konuştu.

Dünyanın etrafını 14 kez dolaşan Başbakan'ın 600 kilometre gittiğini vurgulayan Aykan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekilen bu tohumların karşılığını da şimdi görüyoruz. Dünyanın her yerinden işadamları yatırım yapmak üzere Türkiye'ye geliyor. Sayın Başkabakan randevu vermeye yetişemiyor. Bir zamanlar Türkiye maalesef dünyada unutulmuş, kenara itilmiş, hastalıklı, borç içerisinde yüzen, parası pul olmuş bir ülke haline dönüşmüştü. Ama şimdi bu 3 yıl içerisinde ne kadar mesafe hep beraber kat ettiğimizi görüyoruz."

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 09:19:27
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 13:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?