4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bulut: 2006 seçim yılı olacak

Geçtiğimiz hafta sonu 2. olağan genel kurulunu yapan Saadet Partisi Erzincan İl Başkanlığı görevine tekrar seçilen Orhan Bulut yaptığı açıklamada, 2006 yılını seçim yılı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bulut, bu yönde kış döneminde Erzincan genelinde kapsamlı çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Bulut, “Saadet Partisine yakışır kongre yaşadık. Kongrenin ardından zaman kaybetmeden görev taksimatı yaptık. Hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlamamızın en büyük nedeni 2006 yılını seçim yılı olarak görmemizdir. Yakım bir dönemde genel merkezimizin de genel kurulu yapılacak. Şu anda tüm ilçe teşkilatlarımızın kongrelerini yaptık. Biz Saadet partisi olarak seçime hazır bir durumdayız” diye konuştu.

Türkiye de yapılan siyasetin yanlış politikalar üzerine kurulduğunu ve bunu her fırsatta dile getirdiklerini belirten Başkan Bulut, “Saadet Partisi olarak bizim hiçbir Siyasi partiyle yada genel başkanla şahsi bir sorunumuz yoktur. Biz 35 yıllık siyasi hayatımızda hep şahıslardan ziyade meseleleri onların yaptığı işleri hedef alarak, o işlerin ülkenin faydasına veya faydasına olmadığına inandığımız konuları dile getirdik. Tabi ki biz hükümeti eleştiriyoruz, gidişatı beğenmiyoruz. Özellikle Hükümetin Avrupa Birliği konusunda bir çok taviz verdiğine inanıyoruz. Türkiye deki insan hakları anlamında başörtüsü meselesi, imam hatip katsayıları, meslek liseleri, Türkiye’deki ekonomik konuda yapmış oldukları işlerin iyiye gitmedikleri ve bu konuda hükümetin pembe tablolar çizdiğini görüyoruz. Ülke ekonomisi hiçte iyiye gitmiyor bir yandan cari açık büyüyor bu sorunlar yarın bir gün ülkenin başına büyük problemler açacaktır. Biz bu konularda her zaman eleştirilerimizi yapmaktayız, genel kurulumuzda da bu konuları yine konuştuk. Biz buradan uyarı görevimizi yapıyoruz, hükümeti bu gibi konuda uyarmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kış döneminin oldukça uzun geçtiğini bu nedenden dolayı kış süresince çalışmalarına ağırlık vereceklerini açıklayan Orhan Bulut, “Erzincan’da Oya Akgüneş’in katılımıyla bir konferans vermeyi hedefliyoruz. Manevi kalkınma ve toplumdaki dejenerasyon ve çözüm yolları konularında konferans vereceğiz. Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili özellikle Mete Gündoğan'ın hazırlamış olduğu bir program var ona devam edeceğiz. Yapacağımız konferanslarla halkımızı uyarmaya devam edeceğiz" dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 09:52:00
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?