4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Başkan icraatlarını anlattı

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, belediyenin 2005 yılı çalışma sezonunda yaptığı çalışmaları, bir basın toplantısı düzenleyerek Erzincan kamuoyuyla paylaştı.

Belediye Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaz çalışma sezonunun tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Buyruk, artık 2006 yılında hayata geçirilecek yeni projeleri ve çalışmaları planlamaya başladıklarını söyledi.

2005 yılındaki çalışmaların en başında toplu konut alanı ilan edilen Çarşı Mahallesi'ndeki faaliyetlerin geldiğini anlatan Başkan Buyruk, söz konusu mahallede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtarlarının 1 Temmuz 2005 tarihi itibariyle sahiplerine teslim edileceğini bildirdi. Erzincanlı vatandaşların konutların fiyatlarını ve satış şartlarını sabırsızlıkla beklediğine dikkati çeken Başkan Buyruk, bu konuların birkaç hukuki problemin çözümlenmesinin ardından netlik kazanacağını belirtti.

Erzincan Belediyesi'nin, Kızılay, Taksim ve Hocabey mahallelerini de "Yeniden İmar Çalışmaları" kapsamına aldığını ve Kızılay Mahallesi'nin Belediye Meclisi kararıyla toplu konut alanı ilan edildiğini vurgulayan Başkan Buyruk, bu mahallede oturan vatandaşların ev ve arsalarına karşılık verilmek üzere Mengüceli Mahallesi'nde inşasına başlanan 480 konutun, 1 Ekim 2006 tarihinde bitirilmesinin planlandığını açıkladı.

Kızılay Mahallesi'ndeki imar çalışmalarının ardından sırasıyla Taksim ve Hocabey mahallelerin de benzer çalışmalar yapmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Buyruk, şehrin doğalgaza kavuşması için başlatılan çalışmaların belli bir takvim çerçevesinde sürdürüldüğünü hatırlatarak, "Erzincan'a doğalgaz şebekesi döşenmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yeterlilik ihalesi yapıldı.

Bu ihalede 22 firma yeterlilik belgesi aldı. Şu anda şebekenin yapım ihale aşaması devam ediyor. Yaklaşık 2-2.5 ay içerisinde bu ihalenin gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Ayrıca BOTAŞ tarafından ana hattın döşenmesiyle ilgili çalışmalar da devam ediyor" dedi.

"EKŞİSU BÖLGESİNE TAM ANLAMIYLA BİR TERMAL TESİSİNİN YAPILMASI İÇİN ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ"
Erzincan'ın içme suyu ihtiyacına önemli katkı sağlayacak Kurutilek mevkiindeki su kuyularının tam anlamıyla faaliyete geçirilmesi için aralıksız çalıştıklarını söyleyen Başkan Buyruk, Ekşisu mevkiindeki kaplıca alanındaki sıcak su arama çalışmalarının da devam ettiğini dile getirerek, "Ekipler şu anda 600 metre derinliğe ulaştı.

Ancak istediğimiz derecedeki sıcak suya ulaşamadık. Ekipler biraz daha derine inecek, gerek görülürse ikinci bir yerde sondaj yapacağız. İstediğimiz sıcak suyu bulursak Ekşisu bölgesine tam anlamıyla bir termal tesisinin yapılması için öncülük edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasında, şehrin tretuvarlarında andezit taşı kullanılması ve Elbise Dönüşüm Sistemi gibi başka konulara da değinen Başkan Buyruk, son olarak Ergan Dağı Kış Turizmi Pojesi'yle ilgili Ankara'da yaptığı temaslarla ilgili bilgi verdi. Geçtiğimiz hafta Ankara'da Erzincan milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban'la birlikte, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'la görüştüklerini belirten Buyruk şunları söyledi:

"Sayın Bakan'dan özellikle Ergan Dağı'ndaki arsa ve parselasyon işlerinin yapılması için talepte bulunduk. Kendisi ilk etapta bu işler için 200 milyar lira gönderileceğini söyledi. Bize göre Ergan Dağı Projesi'yle ilgili en önemli iş buydu. Bu çalışmalardan sonra Ergani Dağı'nın önünün açılacağını söyleyebiliriz."

Toplantıda bir basın mensubunun, Erzincanspor'un Erzincan Belediyesi'ne olan borcuyla ilgili sorusu üzerine, Erzincanspor yöneticilerinin belediyeye müracaatta bulunduğunu ve 350 milyar lirayı bulan borcu ödeyemediklerini söylediklerini açıklayan Buyruk şöyle konuştu:
"Biz de yeni Belediyeler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince konuyu Belediye Meclisi'nde görüştük. Meclis, talebi ilgili komisyona havale etti.

Komisyon gerekli çalışmaları yaptıktan sonra Aralık ayındaki Meclis toplantısında konuyu yeniden görüşüp karara bağlayacağız."

Başkan Buyruk, 2005 yılında başlatılan çalışmaların 2006 yılında da devam edeceğini vurgulayarak, yeni yılda yeni projelere imza atacaklarını müjdeledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 03:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?