4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP seçim çalışmasına başlıyor

Geçtiğimiz hasta sonu Ankara’da yapılan CHP 31. olağan kurultayına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Coşkun Yılmaz kurultayın bir düğün havası içerisinde geçtiğini belirtti.

Kurultayda 2006 yılının seçim yılı olarak değerlendirildiğine dikkat çeken Yılmaz, "Cumhuriyet Halk Partisi 31. Olağan Kurulu'na Erzincan İl Teşkilatı olarak tam kadro katıldık. Kurultay öncesi kamuoyu ile paylaştığımız bir konu vardı bu kurultayın Türkiye Cumhuriyeti'ne örnek bir kurultay olacağını söylemiştik. Gerçekten de 19 ve 20 Kasım’a kadar olan süreci gözlemlediğimizde bir bayram coşkusu içerisinde 82 yıllık bir partiye yakışır bir kurultay yaptık. Kurultay salonunun içi dışı Ankara’nın girişinden çıkışına kadar bayraklar ile donatılmıştı" diye konuştu.

Deniz Baykal’ın Türkiye de yapılan kurultaylar içerisinde en fazla oy alarak seçilen genel Başkan olduğunu ifade eden başkan Yılmaz, "Genel başkanımız il başkanlarından almış olduğu güç ile genel merkez binasından kurultayın olduğu salona kadar il başkanları ile yürüyerek gelmiştir. Genel başkanımız Deniz Baykal il başkanlarının tüm isteklerini yerine getirerek kendilerine 2005 yılının seçim yılı olduğunun altını çizdi. Burada almış olduğumuz bilgilerde genel başkanımızın tüm afişleri, fotoğraf çalışmalarının yapıldığını öğrendik" dedi.

Ankara’dan aldıkları sinyaller doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Gençlik Kollarına, kadın kollarına ve diğer teşkilatlara gerekli talimatları verdiklerini açıklayan Coşkun Yılmaz, "Parti meclisinden oluşturulan guruplar ile çok yakında tabanın nabzını tutmak ve dünya siyaseti ile Türkiye siyaseti konusunda bilgilendirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:18:21
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?