4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Başkanı kızdıran şikayet

Erzincan'da toplu konut alanı olarak belirlenen Çarşı Mahallesi'ndeki hak sahipleri için yaptırılan 140 sosyal konuta yerleştirilen vatandaşların konutlarla ilgili şikayetleri, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'u kızdırdı.

Mengüceli Mahallesi'nde yaptırılan sosyal konutların üst katlarında ve bodrum katlarında oturan vatandaşların şikayeti üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, özellikle blokların sığınaklarına yerleştirilen vatandaşların şikayetlerine üzüldüğünü söyledi.

Sığınaklarda ikamet edenlerin yoğun ısrarları sonucunda bu yerlerin kendilerine tahsis edildiğini kaydeden Başkan Buyruk, "Buraların bir ev gibi olmayacağı zaten belliydi. Çünkü sığınak olarak yapılmış yerler. Ancak Çarşı Mahallesi'nde gidecek yeri olmayan, maddi imkanı bulunmayan vatandaşlar bu sığınakları kendilerine vermemiz için yalvardılar. Şimdi de şikayet ediyorlar. Eğer beğenmeyenler varsa çıkabilirler" dedi.

Sığınaklarda tuvalet ve banyo gibi bölümlerin bulunmadığını hatırlatan Başkan Buyruk, "Bu yerlere bazı işlemler yapabilmemiz için çeşitli yasal engelleri aşmamız gerekir. Bazı şeyleri yapmamız için zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

Başkan Buyruk, çatılardaki kırık kiremitler yüzünden üst katlardaki evlere yağmur suları girdiği yönündeki şikayetlerle ilgili olarak da, "Evler teslim edildikten sonra bazı vatandaşlar çatılara güneş enerji sistemi taktırmış. Bu sırada kiremitler kırılmış. Bu insanlar, biraraya gelip kırılan birkaç kiremidi değiştirmek yerine belediyeye şikayette bulunmayı tercih ediyor. Bunu anlamak mümkün değil" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 14:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?