4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Çakır: Meşale hiç sönmeyecek

Cumhuriyetin 82. yıldönümü münasebetiyle basın toplantısı düzenleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır, “Büyük önder Atatürk’ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek ve Türk milleti ebediyete kadar O'nu kalbinde ve gönlünde yaşatacaktır. Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan Cumhuriyet, bizi daha nice bin yıllara taşıyacaktır” açıklamasında bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır bir basın toplantısı düzenleyerek, Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 82. yılını kutladı. Büyük önder Atatürk’ün yaktığı meşalenin hiç sönmeyeceğini ve Türk milleti ebediyete kadar O'nu kalbinde ve gönlünde yaşatacağı söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır, “Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyetin, ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşama olduğunun altını çizen Çakır şöyle devam etti:

"Cumhuriyet, tarihin şafağndan beri varolan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran, yepyeni ufuklar açan muhteşem bir olaydır. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan cumhuriyetin temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Cumhuriyetin meşruiyeti ve kuvveti, ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanır. Bu niteliği ile Cumhuriyet geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliktir. Türk insanı cumhuriyet sayesinde heba olmaktan çıkıp vatandaş haline gelmiş, devletin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Milletimiz sevinçte, kederde, zor günde ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. Cumhuriyet, milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla yazdığı eşsiz bir destandır. Büyük önder Atatürk’ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek ve Türk milleti ebediyete kadar O'nu kalbinde ve gönlünde yaşatacaktır. Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan cumhuriyet, bizi daha nice bin yıllara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içinde ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” 

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 09:22:01
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?