4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP, yeniden 'Yılmaz' dedi

Kemal Güven başkanlığındaki CHP Erzincan İl Yönetimi'nin, parti genel merkezi tarafından feshedilmesinin ardından İl Başkanlığı görevine atanan Coşkun Yılmaz, bugün yapılan seçimde delegelerin oylarıyla yeniden CHP İl Başkanlığı görevine getirildi.

Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapılan CHP Olağan Genel Kurulu, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe'nin divan başkanlığına seçilmesiyle başladı. İl Başkanı Coşkun Yılmaz'ın yönetim kurulu faaliyet raporunu okuması ve delegelerin oylarına sunulmasının ardından, partililere konuşma hakkı tanındı. Divan Başkanı Erol Tınastepe'nin, konuşma sürelerini 10 dakikayla sınırlandırmasına, bazı delegeler tarafından tepki gösterildi.

Konuşmalar bölümünde, CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan İl eski Başkanı Kemal Güven ve Merkez İlçe Başkanı Ali Arslan söz alarak birer konuşma yaptı. Milletvekili Erol Tınastepe'nin şahsi olarak hareket ettiğini ve kendilerini haksız yere görevden alarak parti içerisinde kendi istediği gibi davrandığını iddia eden Güven ve Arslan'ın ardından konuşan Milletvekili Tınastepe de hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Konuşmalar bölümünde bir süre gergin geçen genel kurulda, daha sonra yapılan seçime tek aday olarak katılan Coşkun Yılmaz, 93 delegenin oyunu alarak ikinci kez CHP Erzincan İl Başkanlığı görevine getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 19:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?