4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çimento fabrikalarının satışına eleştiri

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı, bölgedeki 3 çimento firmasının bir şirket tarafından alınmasını haksızlık olarak nitelendirdi.

Kandaşoğlu, VATSO binasında yaptığı basın toplantısında, Van Çimento'nun satışıyla ilgili olarak ihale öncesinde, Van Girişim Grubu olarak bir ekip kurduklarını belirtti. İhaleye, 14 firmanın katıldığını, yasal olarak en yüksek 5 teklifi veren firmanın satışa katılabileceğini dile getiren Kandaşoğlu, ancak kendilerinin ilk 5'e giremediğini hatırlattı.

İhalenin, Kurtalan ve Ergani Çimento Fabrikası'nı alan Limak Madencilik A.Ş.'de kaldığını kaydeden Kandaşoğlu, ''Aynı bölgede 3 çimento firmasının, bir şirket tarafından alınması haksızlıktır. Bu nedenle çevre illerdeki odalarla bir araya gelerek bir karar aldık. Aldığımız karar doğrultusunda Van Çimento Fabrikası'nın satışıyla ilgili olarak Rekabet Kurulu'na başvurucağız'' diye konuştu.

Kandaşoğlu, Van'ın son zamanlarda olumsuz olaylarla gündeme gelmesinden de oda olarak rahatsız olduklarını belirtti. Kentte üst düzeydeki kamu kurum ve amirlerinin görevlerini yerine getirirken dikkatli olması gerektiğini, onların yapacakları hareketlerin kentin imajını olumsuz yönde etkileyebileceğini kaydeden Kandaşoğlu şöyle devam etti:

''Van, bölgenin merkezi konumunda olan ve son yıllarda gelişmekte olan bir kent. Ancak son zamanlarda kentimiz olumsuz haberlerle gündeme geliyor. Bu durum hem ekonomiyi kötü etkiliyor, hem de bölgeye yapılacak yatırımların önünü kesiyor. Bizler Van'ın bundan sonra olumsuz olaylarla gündeme gelmesini istemiyoruz."

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 23:46:36
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 23:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?