4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tarımsal sorunlar Bakan'a iletildi

Van Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bölgenin tarımsal sorunlarını içeren bir dosyanın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e sunulduğu belirtildi.

Van Ziraat Odası Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Van Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan olağan toplantıda, Van'ın tarımsal sorunlarını ele alındığı ve öncelikli sorunların bir dosya haline getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe'nin, İran'a sınırı olan Saray, Özalp ve Başkale İlçeleri ziraat odaları başkanlarıyla birlikte Ankara'ya giderek, hazırladıkları dosyayı Van Milletvekilleri Hacı Biner, Halil Kaya, Yekta Haydaroğlu, Cüneyt Karabıyık, Mehmet Kartal ve Maliki Ejder Arvas'a sunduğu ifade edildi.

Van Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bölgenin tarımsal sorunlarını içeren dosyayı alan AK Parti Van Milletvekili Hacı Biner'in, oda başkanlarıyla birlikte Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile bakanlıkta düzenlenen toplantıya katıldıkları belirtilen açıklamada, "Bölgede yaşanan tarımsal sorunları içeren dosyayı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e sunduk. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda bölgenin tarım ve hayvancılık ile ilgili tüm sorunları ele alınarak tartışıldı" denildi.

Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe'nin daveti üzerine, Bakan Eker'in Van'a gelerek, yaşanan sorunların geniş katılımlı bir toplantıda ele alınacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 03:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?