19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

KKYDP kamuoyuna tanıtıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Dünya Bankası destekli 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' start aldı. Projenin 65 ilde toplam 500 trilyon kaynak sağlayacağını dile getiren Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen, "Türkiye'de 65 ilde uygulanacak olan bu projede ilimize 7-8 trilyon bir pay düşmektedir" dedi.

Dünya Bankası ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 65 ilde 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' Van Tarım İl Müdürlüğü Salonu'nda Vali Yardımcısı Osman Ahsen başkanlığında basına tanıtıldı. Projenin 2006 yılından başlayarak 2010 yılana kadar uygulanacağını söyleyen Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen, "Biz bu projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza sadece rehberlik yapacağız. Türkiye'de 65 ilde uygulanacak olan bu projede ilimize 7-8 trilyon bir pay düşmektedir. Bu fonların arkası kesilmeyecektir. Bu gibi projelere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Proje Yönetme Koordinatörü Ahmet Yılmaz ise, programın amacı hakkında bilgi verdi. Kırsal kesimde çiftçiler, sivil toplum örgütleri, özel ve kamu sektörünün desteklenmesi ile gelir ve sosyal standartların geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Yılmaz, "Ekonomik yatırımlar da, tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanmasına yönelik yatırımlardır. Alt yapı yatırımları ise, köy bazlı sulama tesislerinden oluşan yatırımlardır. Ekonomik yatırımlarda, hazırlanan projeler için yüzde 50 oranında hibe verilecektir. Bireysel başvurularda hibe tutarı 25 bin YTL, grup başvurularında 175 bin YTL'dir. Altyapı yatırımlarında ise yüzde 75 oranında hibe veriliyor. Toplam hibe tutarı 300 bin YTL'dir. Proje başvuruları 3 Nisan'da başlamış olup 3 Haziran'da sona erecektir. Yapılan başvurular İl Tarım Müdürlüğü'nde değerlendirilecek, projelerin değerlendirilmesi 100 puan üzerinden olacaktır. İl müdürlüklerinde değerlendirilen ve 60 puan alan projeler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na gönderilerek, burada yapılan değerlendirme sonucunda kabul edilen projelere hibe verilecektir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 00:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?