17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

OSB'de ortak akıl toplantısı

Vanlı sanayiciler, hükümetin 2008 yılında çıkarmayı düşündüğü 'Bölgesel ve Sektörel Teşvik Yasası' ile ilgili olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) geniş katılımlı bir toplantı yaptı.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak'ın önerisi üzerine gerçekleşen ve ev sahipliğini OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan'ın üstlendiği toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri İkram Dinçer ve Kayhan Türkmenoğlu'da katıldı. Toplantıya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri tek tek söz alarak sanayi sektöründe yaşanan sıkıntılar, hükümetin çıkarmayı düşündüğü 'Bölgesel ve Sektörel Teşvik Yasası' ile ilgili tereddüt ve önerilerini açıkladı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ortak bir platform olması sebebiyle Van'da ilk sayılabilecek toplantının, sıkıntıların çözümü konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. İlin diğer sorunlarının çözümü konusunda da bu gibi toplantıların geniş katılımlarla yapılması temennisinde bulunuldu. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda sorunların çözümü ve teşviklerle ilgili ortaya atılan fikirlerin tüm sivil toplum kuruluş temsilcileri tarafından bir dosya halinde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan'a iletilmesi ve oluşturulacak bir havuz sonrasında ortaya çıkacak müşterek taslağın Van milletvekillerinin öncülüğünde Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'e iletilmesi kararı alındı.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Vesim Yaviç, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hadi Mirahmetoğlu ve Van Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Adnan Selçuk da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?