4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

VATSO'dan tesislere ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kamuya ait bir çok tesisin yanlış politikalar sonucu bugün atıl durumda olduğunu söyledi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Meclis Başkanı Ata Altay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi ve Serdar Orhun ile birlikte yıllardır atıl durumda kaldıktan sonra yeniden üretime geçen tesisleri ziyaret etti.

Beraberindeki VATSO heyeti ile ilk önce İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Van Yün Fabrikası'nı ziyaret eden Kandaşoğlu, fabrika yetkilileriyle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bütün birimleri gezerek işçilerle görüşen Kandaşoğlu, işçilerin özverili çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyledi. Fabrikada yapılan incelemelerin ardından açıklamada bulunan Kandaşoğlu, "Bu fabrika yıllardır atıl durumda bekliyordu. İşçi arkadaşlar verdikleri uzun uğraşların ardında fabrikalarını çalışır duruma getirdiler" dedi.

Kamuya ait bir çok tesisin yanlış politikalar sonucu bugün atıl durumda olduğunu dile getiren Kandaşoğlu, "Van'da atıl durumda bekleyen tesisleri çalıştırmak isteyen girişimcilerimiz var. Bugün burayı çalıştıranlar yıllardır bu fabrikaya emek vermiş insanlardır. Biraraya gelmişler ve bu fabrikayı tekrar üretim yapar hale getirmişlerdir. Fabrikanın ayakta durması için ürettikleri ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olmak için mutlak suretle herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Türkiye Pakistan'a göndereceği battaniyeleri burada almalıdır" diye konuştu.

Daha sonra beraberindeki VATSO heyeti ile birlikte İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Süt Fabrikası'na geçen Kandaşoğlu, özelleştirildikten sonra bazı sorunlar nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan süt fabrikasını gezdi. Günlük 20 ton süt işleme kapasitesine sahip olan ve yoğurt, ayran, süt, tereyağı gibi ürünlerin üretmeye başlayan tesislerin tekrar üretim ve istihdama katkı sunan bu tesise her işadamı, tüccar ve sanayicinin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 03:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?