4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İstihdam Kurulu toplandı

Van İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Edremit Kaymakamı Van Vali Yardımcısı Vekili İsmail Kaygısız'ın başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, Gevaş İlçe Kaymakamı Şahin Arsal, Gürpınar Kaymakamı M. Ali Özkan, Saray Kaymakamı Hüseyin Güney, Van İş-Kur Müdürü Abdulkerim Arvas, Bölge Çalışma Müdürü Mevlüt Akdaş, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi, Van Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Kasapoğlu ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Türkiye İş Kurumu Van İl Müdürlüğü'nün 2004 yılında İl İstihdam Toplantısı'nda alınan kararların ne oranda gerçekleştirildiğini ve 2005 yılında hangi kararların alınacağı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas, 2004 yılında il istihdam kurulu toplantısında alınan kararlarda yüzde 95 oranında bir gerçekleştirmenin sağlandığını söyledi.

 Arvas, "Özelleştirme ve sosyal destek projesinin daha iyi tanıtılması için projeyle ilgili uzmanların görevlendirilmesi, kurul üyeleri tarafından açılmasında fayda görülen ve istihdamı artırmaya yönelik uygun mesleklerde işgücü yetiştirme kurslarının açılması için ön çalışmaların başlatılması, özürlü ve eski hükümlülerin istihdama yönelik kontenjanların tespit edilmesi, açık kontenjanların kapatılması için gerekli çalışmaların yapılması, meslek eğitimi ve küçük sanayi destekleme merkezince Avrupa hibe projesine yönelik vermiş oldukları gümüş işletmeciliği mesleğindeki projenin İş-Kur Müdürlüğü tarafından takip edilmesi, Urartu Halı ve Kilim şirketi ile İş-Kur Müdürlüğü tarafından ÖSDP kapsamında yapılan Hereke ipek halı dokumacılığı mesleğinde 30 kişiye eğitim verimlisi gibi kararlar alınmıştı" dedi. Arvas, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bizler İş-Kur Müdürlüğü olarak toplum yararına yönelik projeler geliştiriyoruz. Bunun için, sivil toplum örgütlerinin de aktif çalışarak bizlere projeler getirmesini istiyoruz. 2004 yılında il istihdam kurulu toplantısında alınan kararları yüzde 95 oranında gerçekleştirerek büyük bir başarı sağladık" dedi.

İş-Kur Müdürü Abdulkerim Arvas'ın konuşmasından sonra, toplantıya katılanlar, ilde yaşanan işsizlik sorununa bir çözüm bulmak için çeşitli önerilerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 20:59:06
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 10:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İDRİS KARAEL IP: 85.98.241.xxx Tarih : 28.09.2005 00:22:10
il istihtam kurulu gibi önemli bir toplantıya esnaf ve sanatkarların yasal temsilcisi ve ilimizde büyük sanayinin çekirdeğini oluşturan odamızın bu kurula davet edilmemiş olmasını bir eksiklik olarak görmekteyiz bundan soraki toplantılara bizlerinde bulunmamızn ilimizin kalkınması için gerkli katkıları sunmak arzusunda olduğumuz bildirir bunan sonraki toplantılara devet edilmemiz dileği ile başarılar diliyor. alınan karaların ilim açısından yarlı olmasını temmeni edre saygılar sunarım.VAN DEMİRCİLER,TORNACILAR,TAMİRCİLER ODASI