4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Pazarcılar kimi yuhaladı?

Van'daki semt pazarı esnafı, can güvenlikleri olmadığından dolayı 2 saatlik tezgah açmama eylemi yaptı. Esnaf, kendileriyle görüşmeye gelen yetkilileri, alkış ve yuhalayarak protesto etti. Şehit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan semt pazarı esnafı can güvenliklerinin olmamasından dolayı belediyeye yönelik eylem yaptı. Sabahın erken saatlerinde pazara gelen esnaf, kendilerinin ve müşterinin kapkaççılara karşı güvenliklerinin olmamasından dolayı tezgahlarını açmadı. Belediye Zabıta Müdürü Cevdet Özbey ile bir kaç yetkili, semt pazarı esnafının sorunlarını dinlemeye geldiklerinde protestoyla karşılandı.

Belediye yönelik neden tepkili oldukları anlatan pazarı sorumlusu Yaşar Yakuş, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün kendilerine verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmediğini söyledi. Yakuş, semt pazarlarında güvenlik olmadığından dolayı kapkaççılarla başlarının dertte olduğunu, bu yüzden hiç bir müşterileri alış-veriş yapmaya gelmediğini belirtti. Önceleri köylülere pazara gelmeleri için seslendiğini, şimdi ise bunu söyleyemediği ifade eden Yakuş, "Çünkü korsanlar, kapkaççılar buraya gelerek bizleri ve müşterilerimi rahatsız ediyor. Hatta dün akşam yine bir korsan satıcı tarafından bir arkadaşımızı bıçaklandı. Ben belediye yetkililerine olayı söyledim, onlar ise gidin ne yaparsanız yapın. Bizim ve semt pazarına gelen müşterilerin can güvenliği yoktur. Yetkililerin bir an önce bu işe çözüm bulsunlar" dedi.
Belediye yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından, semt pazarlarına 2 polis ve 2 zabıta memuru görevlendirilmesi sözü alan grup, dağılarak tezgahlarını açmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 18:05:19
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 15:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?