4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Vali Tanılır'dan işadamlarına sitem

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Vanlı işadamlarına sitemden bulunarak, 1 aydır İran İslam Cumhuriyeti'nin sınır karakolları için almak istediği 70 adet sobayı satacak bir işadamı bulamadıklarını söyledi.

Katıldığı bir şeker fabrikasının açılışından konuşan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İran'ın, Türkiye sınırında bulunan karakolları için almak istediği 70 adet turbolu sobayı satacak Vanlı bir işadamını bulamadıklarını belirterek sitemde bulundu. Yaklaşık 1 ay önce Hoy Valiliği tarafından çekilen bir faksla bu taleplerini dile getirdiğini ifade eden Vali Tanılır, İran'ın bu isteğini Vanlı işadamlarına ilettiğini söyledi. Aradan 1 ay geçtikten sonra tekrar Hoy Valiliği'nden 2. bir faks geldiğini kaydeden Vali Tanılır, "Bunun üzerine Vanlı işadamlarıyla tekrar bir görüşme yaparak İran'ın istediği bu sobaları satmak isteyen işadamlarımız yok mu? diye sorduğumdan 'Sayın Valim Van'da soba üretimi yok ki İran'a bizde satalım' cevabını aldım. Ancak 70 adet sobayı satmak için üretimin olması şart değildir. İnsan başka bir yerde alır, kar payını bıraktıktan sonra satar. Maalesef sınır ticareti yapmak isteyen işadamlarımız İran'ın bu isteğine cevap vermemişler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 00:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris karael IP: 85.98.4.xxx Tarih : 5.09.2005 13:28:24
Sayın valimiz Mehmet Niyazi TANILIR ' ın ulusal ve yerel basında çıkan haberinde 70 adet soba satacak VANLI bir iş adamı bulamadım.Sözleri odamıza kayıtlı sobacı esnafımızı üzmüştür.Oysa ilimizde faliyet gösteren soba üreticileri ve satıcıları van demirciler tornacılar ve tamirciler odasına kayıtlı bir çok esnafımız mevcuttur.oysa 1 aydır iran ' nın istemiş olduğu soba talebinden neden oda olarak haberdar edilmedik.bence bu konuda bilgi ve iletişim eksikliği olduğu kanısındayım. Eğer sayın valimiz bizleri muhatap alıp bilgi vermiş olsaydı hem yardımcı olacaktık hemde ilimizin ticaretine katkı sunmak üzere konuyu ilgilenen esnaflarımıza duyurmuş olacaktık saygılarım.İDRİS KARAEL VAN DEMİRCİLER TORNACILAR VE TAMİRCİLER ODASI BAŞKANI