5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Aile Hekimliği değerlendirildi

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 2005 yılında Denizli'de uygulamaya konulan 'Aile Hekimliği Sistemi' ile ilgili bir değerlendirme yaptı. 

Daha önce Düzce'de başlayan ve Kasım 2005 tarihinde Denizli'de de uygulamaya konulan Aile Hekimliği Sistemi'nde yapılan çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Taş, Aile Hekimliği Sistemi'nin sağlık hizmeti sunumunda reform niteliği taşıdığını belirtti. Aile Hekimliği Sistemi'nin Denizli'de uygulamaya konulmasının ardından, daha önce Düzce ilinde başlayan sistemin yerinde görülmesiyle ilgili gezi düzenlediklerini belirten Dr. Erdoğan Taş, "Müdürlüğümüzden 2 hekim, Kasım 2005 tarihinde aile hekimliği eğitimi almasından sonra Denizli'de geniş çaplı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Aile hekimliği uygulamasıyla ilgili görüşlerimizi iletmek ve ilimizde uygulanacak yol haritası hakkında detaylı bilgi edinmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ziyaret edildi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile istişare toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkadir Atalık, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği biriminden Uz. Dr. İsmail Kasım, Düzce Vali Yardımcısı Necmettin Kılıç, Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz ve Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Şahin'in katıldığı toplantıda uygulamayla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Müdürlüğümüzün Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili yaptığı çalışmalar anlatıldı. Uygulamayla ilgili hekimlerin düşünceleri ve bilgilerinin tespit edilmesi için anketler düzenlendi" dedi.
Aile Hekimliği Sistemi kapsamında yapılan çalışmalar arasında, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ocakları Şubesi tarafından bütün sağlık ocakları gezilerek fiziki şartları değerlendirdiklerini belirten Dr. Taş, "Bilgi İşlem ve İstatistik Şubesi tarafından vatandaşlarımızın T.C. kimlik numarası tespiti çalışmaları yapıldı. Haziran 2006 itibariyle nüfus güncellemesi yapılarak, T.C. kimlik numarasıyla birlikte doğru ve eksiksiz tespit çalışmaları tamamlanmış olacaktır. 

Aile Hekimliği Uygulaması'nda bilgisayar ortamında tam bir otomasyonun sağlanabilmesi için müdürlüğümüz Bilgi İşlem ve İstatistik Şubesi'nden 2 sağlık memuru bakanlığa giderek eğitim aldı. Aile hekimi olarak çalışacak hekimlerin hizmet puanı esasına göre atamaları yapılacağından, personel şubesi tarafından bütün hekimlerin hizmet puan durumları çıkartılmıştır. Hizmet puanı eksik ya da hatalı olan hekimlerin veya diğer sağlık personelinin hizmet puanlarının Sağlık Bakanlığı tarafından düzeltilmesi yoluna gidilebilmesi için bu konuyla ilgili bütün sağlık kuruluşları bilgilendirilmiştir" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 16:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?