5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

İlaçlar hastaların ayağına gidiyor

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde başlatılan yeni bir uygulamayla hastalara eczaneden alınacak ilaçlar ayağına kadar getiriliyor.

Ege Bölgesi'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Servergazi Devlet Hastanesi'nde, '16. Bölge Eczacı Odası Yatan Hasta Reçete Dağıtım Bürosu' adı altında yeni bir birim oluşturuldu. Oluşturulan birim, özellikle hastanede yatan hastalara ilaç temini konusunda çalışmalar yapıyor. Hasta ya da hasta yakınlarının hiç eczaneye gitmelerine gerek kalmadan bu birim ilaç ihtiyacını karşılanırken, birimde Denizli Eczacı Odası'nın görevlendirdiği 2 personel görev yapıyor. Hemşireler tarafından doktorlara yazdırılan reçeteler, daha sonra bu birim tarafından alınıp işleme konuluyor. Personel öncelikli olarak reçetenin imza ve mühür işlemlerini takip ederek yasal süreci başlatmasının ardından, hastane eczanesinde yazılan ilaçların olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer ilaç hastane eczanesinde mevcut değilse ilgili özel bir eczane ile temasa geçiliyor ve reçeteyle ilgili eczanelerden birine faks çekilerek ilaçlar isteniyor. Eczane çalışanları tarafından hastaneye getirilen ilaçlar daha sonra hastanın kullanımına sunuluyor.

Servergazi Devlet Hastanesi yetkilileri, uygulamayla hasta ve hasta yakınları için büyük bir kolaylık getirilerek, karışıklığın da önüne geçildiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 19:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?