5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Diyaliz ünitesi ekibinden hastalara ev ziyareti

Denizli Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi ekipleri, hastanede tedavi olan hastaların yaşadıkları sorunları ve sıkıntılarını çözmek için ev ziyaretlerine başladı. Ziyaretlerde bulunan ekip, hastalara çeşitli hediyeler verdi.

DDH bünyesinde bulunan Diyaliz Ünitesi ekipleri, daha önce hastanede tedavi olan diyaliz hastalarının yaşadıkları sorunları yerinde görmek ve çözmek amacıyla hastalara ev ziyaretlerine başladı. Ev ziyaretlerinde bulunan ekip, hastalara çeşitli hediyeler verirken, hasta aileleriyle de sohbet etti.

Bu çalışmanın DDH'de ilk kez yapıldığını belirten Hemodiyaliz Sorumlu Hekimi Dr. Cengiz Demirkıran, "Kronik böbrek yetmezliği tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Diyaliz hastalarımızı ailemizden biri olarak kabul ediyoruz ve bunu çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Her hastalıkta olduğu gibi kronik böbrek yetmezliğinde de tedavinin 3 ayağı olduğunu belirten Dr. Demirkıran, "Bunlar hekim, hemşire, personel, hasta ve hastanın ailesidir. Bu 3 grup arasındaki diyalog ne kadar iyi olursa tedavide başarı oranı da o kadar iyi olacaktır. Bizlerde bu amaçla hastalarımızın sorunlarını yerinde görmek ve çözüm üretmek amacıyla doktor ve hemşirelerden oluşan bir ekiple hasta ev ziyaretlerine başladık. Bundan sonra da her 15 günde bir hastalarımızı evlerinde ziyaret edip, hem hastalarımıza hem de yakınlarına moral vererek sorunlarını çözmeye çalışacağız" dedi.

Evine ziyarete gidilen ilk diyaliz hastası Ramazan Çetin ise, "Ben yaklaşık 2 yıldır DDH'de diyalize girmekteyim. Bu hastanenin diyaliz ünitesinde tedavi görmekten oldukça memnunum. Buradaki doktor, hemşire ve personel arkadaşlar bizlerle birebir ilgilenmekte ve sorunlarımızı dinlemektedir. Bu ekibe canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir de evimize kadar gelip bizleri ziyaret etmeleri, hem beni hem de ailemi çok sevindirdi. Bu ziyaretler bana ve aileme moral vermektedir. Böyle olduğu sürece hayata daha sıkı sarılıyorum ve yaşama bağlılığım artıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 20:11:55
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 20:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?