3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Devlet Hastanesi tam kapasite hizmet veriyor

SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra yeni binasına taşınan Pamukkale Devlet Hastanesi, modern altyapısı ile tam kapasite hizmet veriyor.

Pamukkale Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Necdet Durmuş, 22 bin metrekare yüz ölçümü, 20 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin, 266 fiili yatak kapasitesinde olduğunu ve 8 bloktan oluştuğunu söyledi.

Bilgisayar kontrollü merkezi ısıtma ve soğutma sistemi bulunan hastanede, 6 genel, 4 lokal olmak üzere 10 ameliyat salonu olduğunu belirten Durmuş, "Eski hastanede 4 ameliyat salonumuz vardı. Ameliyathanenin odalarından her birinde hava akımı içeriden dışarıya doğru.

Böylece oda dışından içeriye hava akımı olmadığı için tam sterilizasyon sağlanıyor. Ameliyat salonları hastalarının sağlığını ve emniyetini temel alan bir anlayışla oluşturulmuş ve standartlara uygun teknolojiyle donatılmıştır.

Bunun yanında hasta sağlığı açısından ameliyathanelerin temizliğine önem verilmektedir. İstenen temizlik sınıfının sağlanabilmesi için ameliyathanelerde hepafiltreler kullanılmaktadır" dedi.

Hastanenin acil servisinin, uzman ve pratisyen hekim kadrosu ile günün 24 saati hastalara hizmet verdiğini belirten Durmuş, "Hastanemize acil başvuruda bulunan her hasta acil bakım alanına alınmakta, ilk anda nöbetçi uzman ve pratisyen hekim hemşiresi tarafından görülerek gerekli girişimde bulunulmaktadır.

Durumu değerlendirilen hastanın uygun tetkik ve tedavisi hemen yapılmakta, gerekiyorsa ilgili branş uzmanı en geç 30 dakika içinde acil serviste bulunacak şekilde davet edilmektedir. Hastanemiz acil servisinde 24 saat boyunca laboratuar tahlili ve radyolojik tetkik yapılması olanağı vardır" diye konuştu.

Pamukkale Devlet Hastanesi'nin, Denizli'nin en büyük yoğun bakım ünitesine sahip olduğunu belirten Necdet Durmuş, "Hastanede 35 adet yoğun bakım yatağı ve 24 vantilatör bulunmaktadır. Denizli Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım yatağı 23, vantilatör sayısı 11'dir.

Pamukkale Üniversitesi'nin ise yoğun bakım yatağı 17, vantilatör sayısı 16'dır. Hastanemizin yoğun bakım yatağı neredeyse bu iki hastanenin toplamı kadardır" açıklamasında bulundu.

Pamukkale Devlet Hastanesi'nde SSK'lı hastaların yanı sıra, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı üyelerine de sağlık hizmeti verilmeye başlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 14:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?