6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Gönüllü Kadın Zabıtalar 2005’te görevde

Denizli Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu Çevre Komisyonu’nun başlattığı ‘Gönüllü Kadın Zabıta’ çalışmasında yer 31 Gönüllü Kadın Zabıta adayından, eğitime katılma zorunluluğunu yerine getiren 25’i eğitimini tamamlayarak, görev almaya hak kazandı.

Denizli Belediyesi’nin zabıta görevleri alanında kente sahip çıkmak ve aktif katılımla belediyelere bu görev alanında destek verme amacı ile oluşturulan Gönüllü Kadın Zabıta Projesi’ne katılan 31 bayan, geçtiğimiz hafta ilk eğitimlerini, Denizli Belediyesi Zabıta Yönetmeliği konusunda almıştı. Zabıtanın görevleri hakkında bilgi edinen bayanlar, 2. eğitim toplantısında da daha çok uygulamaya yönelik sorularının yanıtlarını aradılar.

Denizli Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan eğitimde, Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, Zabıta Müdür Yardımcısı Metin Çakmak, Zabıta Komiseri Kemal Albayrak, Yunuslar Ekip Amiri Yusuf Ertuğrul, Denizli Belediyesi Zabıta Başkomiseri Ali Oksay bayanların sorularını yanıtladı. Gönüllü Kadın Zabıtalar’ın görev alanlarının net bir biçimde çizildiği eğitimde, Gönüllü Kadın Zabıtalar’ın günlük yaşamda kısa vadede çözüm bulunabilecek konularda görev alacağı belirtildi. Denizli Belediye Zabıta Müdürlüğü ile kendilerine tahsis edilen telefonlar aracılığı ile doğrudan iletişim kuracak olan bayanlar, gördükleri yanlışlıkları müdürlüğü haber verecek ve insanları uyaracak. Toplumu yönlendiren, bilinçlendiren konumunda bulunacak olan Gönüllü Kadın Zabıtalar, ceza kesemeyecek. Denizli Belediyesi Zabıta Teşkilatı’na destek veren bir grup olarak görevlerini sürdürecek olan bayanlar, yeni yılla birlikte görevlerine başlayacak. Önümüzdeki sene de Gönüllü Kadın Zabıta Projesi sürdürülecek.

Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 12:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?