3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Personel eğitimi sürecek

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, DDH'nin hizmet kalitesini yükseltmek için hastane içi personellerin eğitilmesine devam edildiğini söyledi.

DDH'de devam etmekte olan kalite yönetim sistemi çerçevesinde devam eden eğitimlere bir yenisinin daha eklendiğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, "Hastanemizde verilecek olan eğitimin amacı, hastanede yeni göreve başlayan veya birimler arasında görev değişikliği olan personele düşünsel ve bedensel becerilerin kazandırılmasıdır.

Eğitim birimince düzenlenen oryantasyon eğitimi, hastanenin değişik birimlerinden Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik bölümünden alınan eğitim desteğiyle başlıyor.

Yaklaşık 1 ay süren çalışmalar sonucunda hazırlanan program 29.09.2005 tarihinde başladı. İlk eğitim, Eğitim Birimi Sorumlusu Dr. Metin Bozkır tarafından tüm idare personeline verildi" dedi.

Eğitimlerin 5 gün boyunca devam edeceğini ifade eden Opr. Dr. Ekici, "Bu eğitimler 3 ay süreli aralıklarla hastane personeline tekrarlanacaktır. Eğitimde ise kuruma hoş geldiniz, birim uyumu, toplam kalite, personel özlük hakları, hasta hakları, afet organizasyonu, yeniden canlandırma, hemşirelik uygulamaları konuları bulunmaktadır.

Bu eğitimlerin hedefi, kendine güveni olan ve motivasyonu yüksek, bilgilerle donatılmış hastane çalışanları oluşturarak verilmekte olan hizmet kalitesini yükseltmektir. Eğitim hastanede doktor, hemşire, memur, hizmetli olmak üzere tüm personele verilecektir. Bu şekilde hizmet kalitesi standart hale getirilerek hastalarımıza daha güler yüzlü, daha bilinçli hizmet verilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 13:55:18
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?