3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Sağlık ödülü yine Denizli'nin

Türkiye'de her yıl düzenlenen 'Nusret Fişek Halk Sağlığı Ödülü'nün bu yılki sahibi, Denizli 18 No'lu Medine Vural Sağlık Ocağı oldu.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 224 Sayılı Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi Hakkında Kanun kapsamına uygun bir şekilde ve olanakları ölçüsünde başarılı bir ekip hizmeti veren, bütünleşmiş sağlık hizmeti sunan, bölgesindeki toplumla kaynaşmış sağlık ocaklarını kamuoyuna duyurarak bütün sağlık ocaklarının daha iyi hizmet vermesi yönünde özendirmek amacıyla 1991 yılından beri verilmekte olan Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü'ne bu yıl Denizli 18 No'lu Medine Vural Sağlık Ocağı layık görüldü.

1994 yılında 2 No'lu Sağlık Ocağı, 1999 yılında Çivril Merkez Sağlık Ocağı ve 2003 yılında 4 No'lu Munise Özcan Sağlık Ocağı bu ödülü alırken, Denizli bu yıl 18 No'lu Medine Vural Sağlık Ocağı ile Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü'nü 4. defa almanın sevincini yaşıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 2004 yılı Mart ayından itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlayan Denizli 18 No'lu Medine Vural Sağlık Ocağı'nda, sağlık hizmetlerinin nezih ve güzel bir ortamda sunulduğunu belirtti. Dr. Taş, "Bu da hem toplum sağlığı çalışmalarına, hem de hasta memnuniyetine olumlu olarak yansımıştır. Sağlık ocağımızla ilgili kamuoyuna yansıyan olumlu duygu ve düşünceler Sağlık Müdürlüğü olarak bizleri mutlu etmektedir.

Denizli'de her tür güzel gelişmeler hem sağlık ocaklarımız arasında standardın yükselmesine, hem de sağlık hizmetlerinin gelişmesine zemin hazırlamaktadır. Denizli'den 4 sağlık ocağımızın Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü'nü kazanmasının haklı gururunu yaşamaktayız. İleriki yıllarda da sağlık ocaklarımız ve hastanelerimiz bu tür yarışmalara katılmaya devam edecektir" dedi.

18 No'lu Medine Vural Sağlık Ocağı'na ödülünün 12 Kasım 2005 tarihinde Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Türk Tabibler Birliği Merkez Konseyi tarafından düzenlenecek törenle verileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 21:37:16
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 14:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?