3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Sağlık'tan SSPE açıklaması

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, yaptığı açıklamada, Sklerozan Penensefalit (SSPE) ile ilgili basında yer alan haberlerin gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi, tamamen yanlış bilgiler içerdiğini söyledi.

Son günlerde basında kızamık hastalığı, SSPE ve aşılamayla ilgili haberlerin tekrar gündeme gelmesi üzerine bazı hususların tekrar hatırlatılması gerektiğini belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Taş, "SSPE hastalığı kızamık virüsünün yol açtığı, ağır seyirli ve ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Kızamık aşısı kesinlikle bu hastalığa yol açmaz" dedi.

Kızamık aşısının kesinlikle SSPE'ye neden olmayacağını ifade eden Dr. Taş, "Kızamık aşısının yaygın uygulandığı ülkelerde uzun yıllardır SSPE görülmektedir. Çocuk felci aşısının yaygın uygulanmasıyla dünyanın büyük bir kısmında ve ülkemizde çocuk felci hastalığı ortadan kalkmıştır. Benzer şekilde kızamık aşısının da yaygın olarak yapılmasıyla hem kızamık hastalığı hem de SSPE ortadan kalkacaktır.

Bilimsel veriler ışığında, şu anda Türkiye'de uygulanmakta olan aşı takviminde yer alan 2 doz kızamık aşısı uygulanması yeterlidir. Basında yer alan bilimsel değeri olmayan asılsız ve yetersiz açıklamaların konuyla ilgisi yoktur ve yanlış bilgiler içermektedir" dedi.

Anne ve babaların çocuğunu kızamıktan korumak için mutlaka kızamık aşısı yaptırması gerektiğinin altını çizen Dr. Taş, "Kızamık aşısı çocuğu kızamıktan koruduğu gibi SSPE'yi de önler. Çocuklarımızın sağlıklı geleceği için aşıları yaptırmalıyız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 23:32:54
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 23:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?