9
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

20. Uluslararası İzmir Festivali başladı

20. Uluslararası İzmir Festivali, Efes Antik Kenti'nde Ahmet Piriştina anısına gerçekleştirilen açılış konseriyle başladı. 

İzmir Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından organize edilen festivalin ilk konserinde, 5 ünlü baget yönetiminde "Türk Beşleri'nden bir seçki " sunuldu. 

U. Vemal Erkin'in "Köçekçe", Cemal Reşit Rey'in "Senfonik şiiri Türkiye", A. Adnan Saygun'un "Orkestra için Çeşitlemeler", N. Kazım Akses'in "İtri'nin Neva-Kar-ı Üzerine Scherzo" ile H. Ferit Anlar'ın "Prelüd ve İki Dans" isimli eserlerinin sunulduğu konseri, şef İbrahim Yazıcı, şef Naci Özgüç, şef Rengim Gökmen, şef Erol Erdinç ve şef Gürer Aykal tarafından yönetildi. 

Saat 21.30'da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren konserde, Efes Antik Tiyatro'yu dolduran sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti verildi. 

Konser sonunda, aralarında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu davetliler orkestra üyelerini ayakta alkışladı.
 
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, konserden çok etkilendiğini belirterek, başarılı organizasyon nedeniyle vakıf üyelerine teşekkür etti. Bakan Gönül, "23 Mayıs'ta it talaşı sırasında düşen Türk F-16 uçağı için Yunanistan'dan tazminat istenip istenmeyeceği" şeklindeki soruya ise cevap vermekten kaçındı. Bakan Gönül, bu konuyla ilgili daha sonra detaylı bir açıklama yapılacağını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?