8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İzmir'de tiyatro günleri başlıyor

İzmir'de bu yıl 24.'sü gerçekleştirilecek olan "İzmir Tiyatro Günleri" 27 Mart'ta başlıyor.

24. İzmir Tiyatro Günleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ve İZDOB işbirliğiyle 27 Mart-10 Nisan 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çağdaş kent kimliğinin sanatsal çalışmalarla gelişerek anlam kazandığını belirterek, kültür ve sanat etkinliklerinin İzmir'de yaygınlaşmasına verdikleri öneme değindi. Başkan Kocaoğlu, "Farklı kültürleri buluşturan tiyatroya, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Etkinlik kapsamında İstanbul ve İzmir'den tiyatro toplulukları sahne alacak. Tiyatro günleri boyunca, tiyatro konulu konferanslar, paneller düzenlenecek; ödüllü yazarlar ve tiyatro topluluklarıyla söyleşiler gerçekleştirilecek. Sahnelenecek oyunlar arasında ise Ortaoyuncular 2006'dan "Ferhangi Şeyler", Tiyatro Stüdyosu'ndan "Bugün, Yarın, Teyzem ve Ben", Akbank Kültür Sanat Merkezi Prodüksiyon Merkezi Beyoğlu Prodüksiyon Tiyatrosu'ndan "Ördek Muhabbetleri", Oyun Atölyesi'nden "Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü", Ankara Sanat Tiyatrosu'ndan "Don Kişot", Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan "Yalancının Resmi" ve "Karar Kimin", Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'ndan "Nathalie", Dostlar Tiyatrosu'ndan "Aymazoğlu ile Kundakçılar", Tiyatro Fora'dan "Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim", Tiyatro Duru'dan "Kara Sohbet" gibi oyunlar yer alıyor.

Oyunlar, Kültürpark İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi ve Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

 

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 12:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?