8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İzmir'de kültür sanat

Yeni yıl hazırlıkları ve Kurban Bayramı nedeniyle bu hafta kültür sanat etkinleri açısından her zamanki yoğunluğundan uzak görünen İzmir'de, İzmir Devlet Tiyatrosu (İZDT), 2006'nın son, yeni yılın ilk günlerini içeren haftada, beş farklı oyunla İzmirli sanatseverlerin karşısında olacak.

İZDT, bu hafta Konak Sahnesinde "Yaşasın Tiyatro" ve "Uzun Bir Hecedir Aşk", Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde "İstanbul Efendisi" ve "Düğün Şarkısı" adlı oyunları sahneleyecek.

Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezindeyse hafta boyunca küçük tiyatro severler için "Kılçık Mahallesi" adlı çocuk oyunu izlenebilecek.

İZDOB çocuklar için sahnede olacak

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), yeni yılın son etkinliğinde çocuklar için sahnede olacak.

İZDOB, bugün İzmir Sanat'ta bir perdelik çocuk oyunu olan "Bale Oyunu" ile İzmirli minik sanatseverlerle buluşacak.

Metinleri Hülya Nüfusçu tarafından derlenen ve sahneye uyarlanan "Bale Oyunu"nun koreografisini Serhat Nüfusçu, Hülya Nüfusçu ve Gamze Yıldırım üstleniyor.

Balenin ünlü oyunları "Uyuyan Güzel", "Kuğu Gölü", "Şımarık Kız" ve "Giselle" den sahneler içeren oyunun dekor ve kostüm tasarımlarıysa Tayfun Çebi'ye ait.

Ünlü müzisyen Bülent Ortaçgil ile oyunculuğu kadar yorumculukta da başarılı işlere imza atan Zuhal Olcay, İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) vereceği yeni yıl konserine konuk olacak.

İZDSO, bu akşam saat 20.00'de Halkapınar Atatürk Spor Salonunda geleneksel yeni yıl konserini verecek.

Çok sayıda İzmirlinin gelmesinin beklendiği konsere Ortaçgil ve Olcay da sesleriyle renk katacak.

İzmir'de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan İzmir Sanat, bu hafta tek bir konserle İzmirlilerin karşısında olacak.

İzmir Sanat Büyük Salonda bu akşam saat 20.00'de Emre Ünal'ın keman ve Aleksander Makaev'in piyanosuyla katılacağı konser verilecek.


Etkinlikler, sergiler


Ege Üniversitesi (EÜ) Sinema Topluluğu tarafından yarın "İstanbul Kanatlarımın Altında" adlı film gösterimi gerçekleştirilecek. EÜ Kültür Sanat Evinde düzenlenecek etkinlik, saat 16.30'da başlayacak.

İzmir Valiliği Azerbaycan Öğrenci Temsilciliği tarafından yarın düzenlenecek seminer de EÜ Kültür Sanat Evinde saat 19.00'da yapılacak.

EÜ 50. Yıl Köşkünde bugün de saat 17.30'da "20. Yüzyıl Batı Resminde 1. Dünya Savaşının Etkileri" konulu konferans düzenlenecek. Konferansa Derya Uzun konuşmacı olarak katılacak.

İzmir'in tanınmış 8 ressamının yağlı boya, akrilik, serigrafi ve pastel teknikleriyle gerçekleştirdikleri eserleri, "Ön görü 1" adıyla sergileniyor.

İzmir Özel Türk Koleji Gazi Mustafa Kemal Paşa Sanat Galerisinde açılan sergide Fahri Sümer, Güven Zeyrek, Hayri Esmer, Gülay Yaşayanlar, Ramazan Bayrakoğlu, Bedri Karayağmurlar, Rasim Özgür ve Yakup Öztuna'nın eserleri yer alıyor. 24 eserin yer aldığı sergi, 12 Ocak 2007 tarihine kadar gezilebilecek.

Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğunun (EFOT) dün açtığı fotoğraf sergisi de gezilebilecek sergiler arasında yer alıyor. Ege Üniversitesi Toplum Merkezi Murat Köşkündeki sergi 9 Şubata kadar gezilebilecek.

İzmir Resim ve Heykel Müzesi Şeref Akdik Sergi Salonunda Bilhan Çamlı'nın heykel sergisi yeni yılın ilk günlerinde de ziyaret edilebilecek.

Ayvalık Kültür Sanat Derneği kursiyerlerinin geçtiğimiz hafta Konak Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde açtıkları karma resim sergisi de yarın sona erecek.


aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 12:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?