8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İzmirlilerin açık havada sinema keyfi sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, "Sinema Yaz Buluşması 2006" etkinlikleri, İzmirliler'den yoğun ilgi görüyor. Gösterimlerin başladığı 7 Temmuz'dan bugüne kadar yaklaşık 30 bin seyirci açık havada sinema keyfi yaşadı. 

Büyükşehir Belediyesi, 3 filmi daha gösterim listesine eklerken, açık hava nostaljisini Menderes, Kemalpaşa, Bayındır, Aliağa, Torbalı, Urla, Seferihisar, Menemen ve Selçuk'ta da yaşatacak. 

Çok sayıda semtte 120 gösterimle 13 Eylül'e kadar devam edecek olan açık hava sinemalarının yaklaşık 150 bin seyirciyle buluşturulması hedefleniyor. 

Kış aylarında izleyici rekoru kıran Babam ve Oğlum, Hababam Sınıfı 3.5 ve Temmuz'da adlı filmler, Konak, Karşıyaka, Güzel Bahçe, Bornova, Buca, Balçova ve Çiğli'de çeşitli yerlerde saat 21.00'den itibaren gezici açık hava sineması anlayışıyla ücretsiz olarak izlenebiliyor. 

Bu filmlere ek olarak, önümüzdeki gösterimlerde Ateşkes, Cesaretin Var mı Aşka ve 11 Eylül adlı filmler de İzmirliler'le buluşacak. 

Yaz boyunca birbirinden farklı kültür sanat etkinlikleri ile İzmirliler'i buluşturmaya devam edeceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir kültür ve sanat kentidir. 

Biz İzmir'in, dört mevsim kültürel ve sanatsal etkinlikler yaşayan ve yaşatan bir kent olmasını sağlamanın gayreti içindeyiz. Amacımız İzmirlileri, özellikle de bu tür etkinliklerden yararlanamayan hemşehrilerimizi, en ekonomik koşullarla ve olabildiğince ücretsiz olarak sanatsal ürünlerle buluşturmaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 11:20:44
Güncelleme :24 Temmuz 2006 Pazartesi 17:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?