8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Metroda kütüphaneler resim sergisi

Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri Geliştirme Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 13 köyde açılan kütüphanelerin öyküsünü anlatan resim sergisi Konak Metro İstasyonu'nda açıldı.

Açılışa, İzmir Vali Yardımcısı Fahir Işıksız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kcocaoğlu, Başkanlık Danışmanı Selma Nalbantoğlu ve Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev katıldı.
2002 yılından bu yana 50 bin kitap ile Bergama ve Manisa'da 13 köy ve belde kütüphanesi açan Rasime ve Recai Şeyhoğlu, bu kütüphanelerle köy çocuklarına bilimi, sanatı, edebiyatı sevdirmeye çalışıyor. Konak Metro İstasyonu'nda açılan sergiyle köy kütüphanelerinin açılış öyküleri fotoğraflarla anlatılıyor.

Açılışa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin ve İzmir'in değerlerine sahip çıkacak yurttaşlara ve özellikle gençlere ihtiyacı olduğunu belirtti. Değerlerimizi koruma ve geliştirmenin ancak eğitim yolu ile olabileceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, kütüphanelerin bu konudaki önemine dikkat çekti. Bir ülkede ya da kentte yaşayan insanların yakın tarihlerini, geçmişlerini çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Geçmişimizi bilmek ve tanımak zorundayız. Geçmişe bakarak bugünü ve yarını planlayarak, yol haritamızı çizmek zorundayız. İnsanlık tarihinin hemen hemen bütün aşamalarının yaşandığı Anadolu kültürünün harcıyla yoğrulmuş bir toplumuz. Dünyanın hiçbir coğrafyasında böyle bir dayanışma kültürünü yakalayamazsınız. Bu değerlere sahip çıkarak 13 köy kütüphasini açan Rasime ve Recai Şeyhoğlu'na ve onlara destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 19:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?