4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Allianoi'de sona doğru

İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Vali Oğuz Kağan Köksal, su tutma işlemi durdurulan Yortanlı Barajı ile ilgili kararı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın vereceğini söyledi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu'na il müdürleri, belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı. 2005 yılı yatırımlarının gözden geçirildiği toplantıda, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız da Allianoi Antik Kenti ve Yortanlı Barajı inşaatıyla ilgili bilgi verdi.

İnşaatı süren Yortanlı Barajı'nda İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla su tutma işleminin durdurulduğunu belirten Sarıyıldız, "DSİ bugüne kadar kazı çalışmaları için çok büyük destek sağladı. Şu anda İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu aldığı kararla barajda su tutma işlemine ara verdi. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda vereceği nihai kararı bekliyoruz. DSİ'nin tarihi eseri yok etme gibi bir eylemi yok. Zaten biz DSİ olarak 11 yılda buradaki kazı çalışmalarına yaklaşık 3 trilyon destek sağladık" dedi.

Vali Köksal ise kamuoyunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, "Henüz ortada netleşmiş bir şey yok. Kurul kararının ne şekilde uygulanacağı netleşmiş değil. Onun için yorum yapma imkanımız yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı bir karar verecek. Biz bu karardan sonra yorum yapabiliriz" diye konuştu.

Vali Köksal, yatırımlarla ilgili sorunların tartışılarak aksaklıkların giderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 16:58:36
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 17:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?