4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Güntekin'in evi onarılıyor

İzmir'de, ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin'in 1922 yılında Çalıkuşu ve Dudaktan Kalbe adlı romanlarını kaleme aldığı evin restorasyon projesi onaylanırken, bir de teşekkür mektubu aldı.

Konak Belediyesi'nin Reşat Nuri Güntekin'in kaldığı 12 numaralı evle ilgili hazırladığı rölöve ve restorasyon projeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Anıtlar Yüksek Kurulu öncülüğünde yapılacak çalışmada, ev restore edilerek Reşat Nuri Güntekin Kültür Evi olarak hizmete açılacak.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, geçtiğimiz yıl ekim ayında 7 binanın yıkımıyla başlattıkları çalışma çerçevesinde hazırlanan projenin hızla yaşama geçirileceğini belirterek, "Yaklaşık on dönümlük bir alanı kaplayan yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma grupları, mini basketbol ve futbol sahaları, bitki örtüsüyle bölge yeni bir yeşil alan kazanacak. Geçmiş yıllarda yapılan Kilimcitepe Parkı'yla bütünleştirilecek olan alan 13 dönümü bulacak" dedi.

Hazırladıkları proje nedeniyle Anıtlar Kurulu'ndan bir de teşekkür mektubu aldıklarını ifade eden Başkan Tunçağ, Çalıkuşu romanında adı geçen Çitlenbik ağacının ise geçtiğimiz yıl kurul tarafından tescil edilerek koruma altına alındığını hatırlattı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 14:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?