4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

İki yaka müzik için birleşti

Yunanlı usta sanatçı Mikis Theodarakis ile Zülfü Livaneli, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda Türk ve Yunan izleyicilere unutulmaz bir konser verdi.

Sakız ile Çeşme belediyelerinin aldığı karar doğrultusunda bu yıl ilki düzenlenen Çeşme-Sakız Dostluk ve Barış Günleri'nde sahne alan iki ünlü ismi izlemeye çok sayıda Türk ve Yunanlı davetlinin yanı sıra "Yabancı Damat" dizisinden tanınan Türk gelin Nehir Erdoğan, Yunanlı damat Özgür Çevik ve dizide "Memik Dede"yi canlandıran Arif Erkin Güzelbeyoğlu da katıldı. Yunan televizyonlarında da yayınlanan dizi nedeniyle çok büyük ilgi gören üç sanatçı, izleyenleri uzun süre selamladı. Gecede, Yunanlı sanatçıların ardından Zülfü Livaneli sahneye çıktı. Yaklaşık 5 saat sahnede kalan ünlü sanatçı, konserin sonunda yakın dostu Mikis Theodarakis'i sahneye davet etti.

En son 15 yıl önce Efes'te bir konser verdiklerini belirten Zülfü Livaneli, Mikis Theodarakis'in annesinin de Çeşmeli olmasından dolayı Çeşme'yi çok sevdiğini ve burada her zaman konser vermeyi çok istediğini ve bu dileğinin gerçek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Türk ve Yunan halkının her zaman dost içinde yaşadığını belirten Theodarakis ise, "Halk zaten bunun böyle olmasını istiyor. Bu gece, dostluk barış ve kardeşliğin en güzel örneğidir. Çeşme'de olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Zülfü benim kardeşimden öte birisi. Tekrar bir araya gelmek çok güzel" diye konuştu.

Gecenin sonunda Zülfü Livaneli, Mikis Theodarakis, Sakız Adası Belediye Başkanı Markos Mennis'e teşekkür plaketi verildi. İki sanatçı bu gecede Sakız Adası'nda bir konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 15:27:43
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 15:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?