5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

İzmir Valisi: Kültür turizminin mevsimi yok

Vali Göksu, Menderes Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Ahmetbeyli mevkiindeki Claros Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kazı Başkanı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Şahin’den bilgi alan Göksu, “İzmir’deki kültürel varlıkların gün yüzüne çıkarılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını” söyledi.
Deniz ve kum turizminin bittiğini savunan Göksu, “Bundan sonra kültür turizmi başladı. Deniz turizminin belli bir mevsimi var ama kültür turizminin yok” dedi.

DÜNYANIN 3 KEHANET MERKEZİNDEN BİRİ
Claros Antik Kenti’nin “dünyanın 3 kehanet merkezinden birisi” olduğunu ifade eden Göksu, “Antik Kent’teki kazı çalışmaları sürüyor. Çevre Vakfı’ndan 50 milyar lira, İl Özel İdaresi’nden 50 milyar lira olmak üzere, çalışmalara şu ana kadar 100 milyar lira destekte bulunduk. 50 milyar liralık bir ödenek de şimdi çıkartılacak. Önümüzdeki yıl buranın çevre düzenlemesi yapılacak, ödeneği de artırılacak” diye konuştu.

KEHANET SEMPOZYUMU
Kazı Başkanı Prof. Dr. Şahin ise 17-19 Ağustos 2005 tarihinde Kehanet Sempozyumu’nun Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceğini belirtti.
Şahin, “19 Ağustos’ta Dolunay Gecesi olduğunu tespit ettik. Bu tarihte Claros’a gelerek, dönemin yöresel kıyafetleri hazırlayıp, meşalelerin ışığı altında kehanetlerin sağlanmasını sağlayacağız. Geçmiş dönemde kehanetler nasıl yapılıyorsa, aynısı gerçekleştirilecek” diye konuştu.
Prof. Dr. Şahin Claros’u da “açık hava müzesi” haline getirmek istediklerini ifade etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 11:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?