4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Kıbrıs Türkü'nün 55 yıllık mücadelesi sahnede

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çağdaş Halk Dansları Derneği'nin organizasyonuyla, "The Dance Of Cyprus" adlı dans grubu İzmir'de sanatseverlerle buluştu.

"The Dance of Cyprus" adlı dans grubu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'ın himayesinde, geçtiğimiz gün çok sayıda davetlinin ilgiyle izlediği ilk gösterisini İzmir'de sahneledi. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda sahne alan dans grubu yöresel kıyafetleri ve kıvrak danslarıyla izleyenleri büyülerken, Kıbrıs Türkü'nün 1950'den başlayan ve günümüze kadar uzanan mücadelesini sanatsal bir anlatımla izleyenlere sundu.

KKTC Çağdaş Halk Dansları Derneği dansçılarının sunduğu gösterinin koreografisini Tanju Hastunç yaptı. 11 bölümden oluşan gösteride "Karmaşa ve Bütünleşme", "Miting", "1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Kurulması" "Birlikte Yaşam ve Yıkım", "Erenköy Çıkartması", "Göç", "Günümüzde Yaşananlar ve Özlenen Gelecek" bölümleri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Türkiye'de ilk gösterisini İzmir'de gerçekleştiren grup, önümüzdeki günlerde İstanbul ve Ankara'da sahne alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 14:33:37
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 15:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?