9
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Hekimler sandık başına gitti

izmir tabip odasıİzmir Tabip Odası'nın Başkanlık seçimi dün yapıldı. Üç grubun yarıştığı seçimde, Demokratik Katılımcılar ve Hekim Güçbirliği arasında sıkı bir rekabet yaşandı. 

Tabip Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve 2 bin 100 hekimin oy kullandığı seçimde, Demokratik Katılımcı Hekimler'in adayı Doktor Fatih Sürenkök 996 oy alırken, Hekim Güçbirliği'nin adayı Doktor Suat Kaptaner 1030 oy aldı. İzmir Tabip Odası'nın yeni yönetim kurulu da iki grubun adaylarından oluştu. 

Yeni başkanın kim olacağı önümüzdeki hafta toplanacak yönetim kurulu tarafından 
belirlenecek. Ancak yeni başkanın bin 30 oy alan Doktor Suat Kaptaner olması bekleniyor. İzmir Tabip Odası'nın yeni yönetim kurulu Suat Kaptaner, Fatih Sürenkök, Ruşen Aydın, Mustafa Vatansever, Ömer Özütemiz, Muhteşem Gedizlioğlu ve Mete Güzelant'tan oluştu. 

İzmir Tabip Odası seçimlerine, Yeşilyurt Devlet Hastanesi doktorlarından Doçent Hüseyin Katılmış'ın başkanlığındaki 'Bağımsız Hekimler Birliği', daha önce de oda başkanlığı yapan Doktor Suat Kaptaner'in adaylığındaki 'Hekim Güçbirliği' ve yine iki dönem oda başkanlığı yapmış olan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Fatih Sürenkök'ün öncülüğündeki 'Demokratik Katılımcı Hekimler' adlı üç grup katıldı. 

9 bin 300 üyesi bulunan seçimde 2 bin 100 hekim oy kullandı. 12 sandığın kurulduğu seçimler, kapalı oy, açık oylama usulüne göre yapıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve akşam saat 17.00'a kadar süren oylama sırasında tüm adaylar, hekimlere vaat ve görüşlerini içeren broşürler dağıttı. 

Demokratik Katılımcı Hekimlerin adayı Fatih Sürenkök, hekimlerin giderek kötüleşen özlük hakları ve çalışma koşullarının yanısıra halkın nitelikli sağlık hizmeti almasını önleyen genel sağlık sigortası, aile hekimliği gibi konularda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da açıklama ve eylemliliklerini sürdüreceklerini söylerken, Hekim Güçbirliği grubunun adayı Doktor Suat Kaptaner de, hekimlerin koşullarında Cumhuriyet tarihi boyunca görülmeyen büyük gerileme yaşandığını söyleyerek, ulusal değerler ve hekim hakları etrafında bütünleşilmesi gerektiğini belirtti. 

Bağımsız Hekimler'in adayı Doçent Doktor Hüseyin Katılmış ise, tabip odası ile bürokrasi arasında örülen duvarın kaldırılması ve ortak paydada buluşulması gerektiğini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 23:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?