8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

İzmir'de kuduz karantinası

İzmir'in Karaburun İlçesi, bir kedinin kuduz hastalığından ölmesi üzerine karantina altına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde yaşayan 70 yaşındaki emekli Nahide İnce'yi evinin bahçesinde beslediği kedilerden biri ısırırken, ölen kedinin kuduz olduğu belirlendi. Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'nün verdiği kuduz raporu doğrultusunda toplanan İlçe Hayvan Sağlığını Koruma ve Zabıta Komisyonu, aldığı kararla ilçe merkezinde karantina uygulaması başlattı. Komisyonun aldığı karar doğrultusunda ilçeye hayvan giriş-çıkışı da yasaklandı. 

Kuduz vakasıyla ilgili gerekli tüm önlemlerin alındığını ve herhangi bir endişeye gerek olmadığını belirten Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, hayvan ve insan haklarına saygı çerçevesinde karantina uygulamasının sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Yasa, ilçe merkezindeki sokak kedi ve köpeklerinin gözetim altına alındığını kaydederek, "Kuduz vakasının tespiti ve karantina kararının alınmasından hemen sonra belediye olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getiriyoruz. İlçe merkezindeki başıboş kedi ve köpekleri toplayıp, gözetim altına aldık. Gözetim süreci içerisinde gerekli aşılamaları yaptıktan sonra herhangi bir tehlike kalmadığını görünce onları tekrar denetimli şekilde doğaya bırakacağız. Karantina uygulamasında hem hayvan haklarını hem de insan haklarını titizlikle gözeteceğiz" dedi. 

Belediye Başkanı Serdar Yasa, aşılama konusunda vatandaşlardan belediyeye yardımcı olmalarını isteyerek, "Özellikle yazlık konutlarına köpeklerini getiren yazlıkçıların hayvanlarını yaz mevsimi bittikten sonra bırakıp gitmeleri olumsuzluklara sebep olmaktadır. Yazlıkçılara da gereken uyarılar yapılacak ve vatandaşların hiçbir endişeye kapılmadan dolaşmaları sağlanacaktır" diye konuştu.
Karaburun'un Mordoğan Beldesi'nde de bir süre önce kuduz vakası görülmüştü
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 12:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?