4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Adalet yerini buldu

Manisa'da geçtiğimiz temmuz ayında işyerinde öldürülen ve cesedi İzmir'de bulunan işadamı Ferhan Lopoğlu'nun 2 katil zanlısı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

20 Temmuz 2005 tarihinde Kenan Evren Sanayi Sitesi'ndeki işyerinde bıçaklanarak öldürülen, daha sonra da cesedi İzmir'de Manda Çayı'na atılmış bir çuval içerisinde bulunan işadamı Ferhan Lopoğlu'nun davasına bugün devam edildi. Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, Lopoğlu'nu öldürmek suçundan tutuklu bulunan katil zanlıları marangoz Serdar Ünal (32) ile bobinajcı Levent Yılmaz (23) avukatlarıyla birlikte katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada, daha önceki duruşmalarda cinayeti Serdar Ünal'ın işlediğini öne süren sanıklardan Levent Yılmaz suçunu kabul etti. Her iki sanık da son duruşmadaki ifadelerinde, "Cinayeti birlikte planladık ve işledik. Söyleyecek başka bir şeyimiz yok. Pişmanız" dedi.

"Planlayarak adam öldürmek, gasp ve delilleri yok etmek" suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanık Serdar Ünal ve Levent Yılmaz, mahkete heyeti tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis, gasptan dolayı 15'er yıl, işyerini yakmak ve mala zarar vermekten dolayı da 4 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Ferhan Lopoğlu'nun Ticaret Lisesi'nde muhasebe öğretmeni olan eşi Handan Lopoğlu, kızı Çiğdem Lopoğlu ve yakınları, mahkemenin kararını, "Teşekkür ediyoruz herkese. Beklediğimiz oldu. Adalet yerini buldu. Dava kısa sürede bitti. Polise ve adalete gerçekten çok teşekkür ediyoruz" şeklinde değerlendirdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 15:59:25
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 16:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muzaffer akkılıç IP: 88.240.102.xxx Tarih : 16.06.2006 21:51:23
tanıdığım çokiyi birkaç insandan biriydi ferhan arkadaşım.bu dünyadaki adalet yerini buldu.allahın katında bu caniler nasıl hesap verecek. orada ferhan kardeşimizin yüzüne bakacaklar.allah rahmet eylesin ferhan kardeşim