2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Manisa'da 'Süpürge' operasyonu

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan 500 polis memuru, Emniyet Müdürü Adem Aydemir önderliğinde içkili ve umuma açık mekanlar ile dernek ve dernek lokallerine yönelik eş zamanlı uygulama yaptı.
 
Bir süre önce Kırşehir'den Manisa'ya atanan İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, asayişi kontrol altına alabilmek, özellikle yaralama, hırsızlık, gasp ve cinayet olaylarını önleyebilmek amacıyla işe alkollü mekanlar ile geç saatlere kadar açık duran umuma açık yerlerden başladı. Aydemir, asayişten sorumlu yardımcısı Fikri Özsoy ve Asayiş Şube Müdürü Hasan Onar'ın koordinesinde 500 polisiyle birlikte içkili mekanlar, umuma açık yerler, dernek ve dernek lokallerine eş zamanlı uygulama yaptı. Yapılan çalışmada 4 kahvehane, 2 çay ocağı, 4 internet kafe ve 1 playstation oyun salonu hakkında idari işlem yapılarak tutanak tutuldu. 

Umuma açık yerlerdeki şahıslar üzerinde yapılan aramalarda bir şahıs üzerinde sustalı tabir edilen bıçak, bir şahıs üzerinde 39 gram esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs yakalandı. Bir otomobilde yapılan aramada ise arka koltuk paspasının altında bir adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, ve fişek dolu şarjörü ele geçirilirken, araçta bulunan 3 şahıs hakkında tahkikat başlatıldı.
 
Trafik yönünden yapılan çalışmada ise toplam 58 araca 3 bin 819 YTL para cezasının uygulandığı, bir aracın trafikten men edildiği, 2 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı işlem yapıldığı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?