2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Camiden plazma tv çaldılar

Sarıgöl'de müftülüğün vaaz ve çeşitli dini eğitici yayınlar yapılması amacıyla 2 ay önce bir camiye kurduğu plazma televizyon, kilitli muhafazasından çalındı. 

Edinilen bilgiye göre, bugün sabah namazından sonra Aşağıkoçaklar Mahallesi Camii'ne giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, demir makasıyla kestikleri kilitli özel muhafazadaki plazma TV ve DVD-CD oynatıcısını alarak kaçtı. Hırsızlık olayını fark eden cami imamı Ahmet Pala'nın bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, camide parmak izi çalışması yaptı. 

Olay mahalle sakinleri arasında büyük şaşkınlığa sebep olurken, Aşağıkoçaklar Mahallesi Camii imamı Ahmet Pala, "Sabah namazının ardından cemaatle birlikte ayrıldım. Plazma televizyonumuz içerdeydi. Öğle namazına gelince plazma TV'nin yerinde olmadığını gördüm. Hızırsızların bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi. 

Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin ise, olayın üzücü olduğunu belirterek, "Din görevlileri olarak ilçemizde 8 camiyi kapsayan bir teknolojik ağ kurmak için son aşamaya gelmiştik. 

Merkez camimiz ve diğerleri birkaç gün içinde aynı anda canlı olarak verilecek vaazları izleyebileceklerdi. Camide ilk plazma televizyonu törenle açılan tek ilçeydik. Allah hırsızları ıslah etsin" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 19:01:56
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 17:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?