2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Manisa'da tarihi eser operasyonu

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Sardes" adlı tarihi eser operasyonunda bir adet mermer tanrıça heykeli, Bizans dönemine ait süslemeli mermer blok ve çeşitli sikkeler ele geçirirken, operasyonla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, R.G. isimli şahsın elinde bulundurduğu bir miktar tarihi eseri piyasaya satmaya çalıştığı bilgisi üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "Sardes" adlı operasyon başlattı. Şüpheli Z.Ö. isimli şahsın Çarşı Mahallesi'ndeki işyerinde yapılan aramada tarihi eser niteliği taşıyan yüz bölümü 20 santimetre saç örgüsü 15 santimetre eninde ve 24 santimetre uzunluğunda mermer tanrıça heykeliyle üzerinde çeşitli semboller bulunan 55 santimetre eninde 40 santimetre boyunda 10 santimetre kalınlığında Bizans dönemine ait mermer blok ele geçirildi. Z.Ö. ile birlikte A.Ö. isimli şahıs konuyla ilgili olarak yakalanarak gözaltına alındı. 

Operasyonun devamında takibe alınan R.G.'nin eşi Ş.G.'nin elinde bir poşet olduğu görüldü. Yapılan aramada poşet içerisinde 8 adet Roma dönemine ait değişik ebatlarda gümüş sikke, 19 adet değişik ebatlarda bronz sikke ve bir adet gümüş küpe olmak üzere toplam 29 parça tarihi eser ele geçirildi. Ş.G. ve eşi R.G. de yakalanarak gözaltına alındı. Her iki olayla ilgili gözaltında tutulan şüpheliler adli mercilere sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 18:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?