4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Apartmanda tüpgaz dehşeti

Manisa'da bir apartmanın son kat dairesinin banyosunda bulunan LPG tüpünden sızan gazın patlaması sonucu, evde bulunan biri bebek 4 kişi yaralandı.

Olay bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yarhasanlar Mahallesi Selçuk Sokak üzerinde bir apartman dairesinin 6. katında bulunan dairenin banyosunda, şofbene bağlı LPG tüpünün gaz kaçırması nedeniyle biriken gazın bir süre sonra da patlaması sonucu ev alevler içinde kaldı.

Evde bulunan Münevver Temkinlier (57), annesi Fatma Öztürk (78) ve oğlu Ferdi Temkinlier (25) yanarken, torunu 3 yaşındaki torunu Melisa Doğan ise patlayan kapı camlarından vücudunda sıyrıklar oluştu. Patlama sonrası Münevver Temkinlier yaralı halde evden çıkarak komşularından yardım isterken, büyük patlamayı duyarak eve koşan komşuları, yaralıları özel araçlarla hastanelere kaldırdı.

Yaralılardan Ferdi Temkinlier (25) ambulansla Devlet Hastanesi'ne diğerleri ise Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastaneye gelen kanser hastası baba Sami Temkinlier eşinin yanmış vücudunu görünce sinir krizleri geçirdi.

Olayı anlatan ağır yaralı Ferdi Temkinlier, "Evdeki tüp bitince yeni bir tüp siparişi verdi. Yeni tüp getirilerek takıldı. Duş alacağım sırada tüpün gaz kaçırdığını fark ettim. Kapatmaya çalıştım ancak olmadı. Tüp bayiini arayarak yeni bir tüp getirmelerini istedim. Bu sırada anneme evin pencerelerini açmasını söyledim. Elektriği kestim ama tüm önlemleri almama rağmen büyük bir patlama oldu ve evimiz alevler içinde kaldı" dedi.

İlk müdahalesi yapılan Ferdi Temkinlier ve CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, yanık ünitesinin bulunmaması sonucu burada bulunan annesi Münevver Temkinlier İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunda sıyrıklar oluşan 3 yaşındaki minik Melisa annesi Yasemin Doğan'ın kucağında hala patlamanın şokunu yaşarken, Fatma Öztürk ise elinde oluşan yanıklar nedeniyle ayakta tedavi gördü.

Bu arada, patlama sonrası kendilerini evlerinden dışarı atan apartman sakinleri itfaiyenin yangını kontrol altına alınıncaya kadar dışarıda bekledi. Komşulardan Semra Coşkun, "Büyük patlamayla birlikte yanan daireye koştum. Yanıklar içinde evden çıkan Münevver Hanım 'Komşu içeride bebek kaldı, ne olursun onu çıkar' diye bağırdı. Ben ve diğer komşularım içerideki yaralıları ve bebeği dışarıya çıkardık" dedi.

Yanan dairede inceleme yapan İtfaiye Müdürü Ali Gül, "Banyoda bulunan LPG tüpünün gaz kaçırması nedeniyle içeride biriken gaz bir süre sonra da patlamış. İlk tespitlerimizde yangının bu sebeple çıktığını belirledik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 19:55:31
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 20:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?